Яценюк хоче реформувати ООН

Яценюк хоче реформувати ООН

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що ООН має бути реформована, оскільки не виконує основних своїх функцій.

Таку думку він висловив в інтерв'ю.

"Організацію Об’єднаних Націй потрібно реформувати. Вона не виконує зараз своєї основної функції – захист міжнародного права, прав і свобод, і боротьби з тими, хто захоплює чужі землі і хто порушує основоположні принципи ООН", – заявив глава уряду.

Він нагадав, що Росія блокує прийняття будь-яких рішень щодо України у рамках Ради Безпеки ООН.

"У світі йде глобальний конфлікт, в центрі Європі йде війна з Росією. І вся ця історія по найбільш вагомому органу міжнародної співпраці – ООН, зводиться до того, що зустрілись, поговорили і розійшлись", – сказав Яценюк.

Нагадаємо, 11 червня постійний представник США в ООН Саманта Пауер заявила, що вето Росії в Раді Безпеки ООН не можна подолати, однак можна працювати через інші механізми для тиску на Москву в українському питанні.

Нагадаємо, представник Литви в ООН Раймонда Мурмокайте під час екстренного засідання Ради Безпеки ООН заявила, що проросійські терористи на території України мали чіткий намір порушити існуючі домовленості про збереження миру.

Додамо, що постійний представник США при ООН Саманта Пауер на сьогоднішньому екстренному засіданні Ради Безпеки ООН щодо подій в Україні заявила, що США будуть підтримувати українців на шляху реформ.

Джерело ipress.ua/