Як боротися з ризиком серцевих захворювань серед офісних співробітників

Як боротися з ризиком серцевих захворювань серед офісних співробітників

Британське міністерство охорони здоров'я опублікувало в британському журналі "British Journal of Sports Medicine" дослідження, яке рекомендує офісним співробітникам стояти хоча б дві години на день, пише tsn.ua.

Фізіотерапевти відзначають, що не обов'язково просто стояти, потрібно бути активним і не сидіти на одному місці.

Ці застереження пов'язані з тим, що постійна сидяча робота завдає здоров'ю приблизно такої ж шкоди, як куріння.

У офісних співробітників, які звикли проводить весь робочий день сидчи, швидше набирається вага, зростає ризик серцевих і ракових захворювань.

Навіть невелика зарядка може допомогти позбутися ризику завдати шкоди здоров'ю.

За результатами дослідження міністерства, у співробітників, хто цілий день сидить за робочим місцем, більш ніж у два рази підвищується ризик розвитку діабету 2-го типу і серцево-судинних захворювань, на 13 відсотків підвищується ризик розвитку раку і на 17 відсотків зростає ризик передчасної смерті, порівняно з тими, хто сидить менше.
"Компанії повинні переглянути культуру регулярних перерв і подумати про те, чи можуть проводитися зустрічі стоячи або в ході прогулянки", - каже Дженні Нісслер, професійний фізіотерапевт і прес-секретар британського
Королівського товариства фізіотерапевтів. Продовжуючи дослідження умов офісної роботи, вчені визначили скільки чашок кави можна випити за день.