Як швидко вилікувати застуду влітку?

Як  швидко вилікувати застуду влітку?

Щоб якомога швидше впоратися з недугою і повернутися до нормального життя, впливайте на організм точково, одночасно борючись з різними симптомами:

Для лікування хворого горла використовуйте спрей, а також полоскання. Ефективно впливає розчин з йоду з содою: на одну склянку теплої води візьміть 2 краплі йоду, 1 ч.л. харчової соди, перемішайте і прополощіть горло. Повторювати процедуру потрібно 3-4 рази в день.

Від нежитю використовуйте не тільки спрей, але і полоскання - в будь-якій аптеці можна знайти ефективний засіб для промивання носа з морською сіллю. Це дозволить швидко очистити ніс і не допустити ускладнень у вигляді гаймориту.

Влаштуйте собі постільний режим замість того, щоб ходити на роботу, випивши жменю антибіотиків.
Регулярно провітрюйте приміщення, але так, щоб не було протягу.

Для лікування застуди дуже важливо пити якомога більше рідини, особливо в спеку. Вам на допомогу прийдуть ягідні морси, вода з лимоном, свіжовичавлений сік із цитрусових, охолоджений зелений чай з ягодами і лимоном. За допомогою рясного пиття ви зможете швидше вивести з організму токсини і впоратися з застудою.

Гарячі напої теж важливі в цей період. Пийте їх перед сном, хоча б раз в день - гаряче молоко або чорний чай з малиною або медом.

Використовуйте зволожувач повітря, щоб швидше вилікувати застуду в домашніх умовах. З ним вам відразу буде легше дихати, особливо в спеку.

У будь-яку погоду відмінно допомагають інгаляції з ефірними маслами ментолу або евкаліпта.