"Як же ви до такого дійшли, рассіянє?.." - Олена Кудренко

"Як же ви до такого дійшли, рассіянє?.." - Олена Кудренко

Батько палестинець відправляє поперед себе свою дитину, хлопчика років 4-5, зі стягом, до ізраїльських солдатів, зі словами:

- йди до них, нехай вони тебе вб'ють! Кидай в них каміння!

Сам стоїть позаду та знімає це на відео. Дитина йде, підіймає каміння, кидає його, виконуючи вказівки батька.

Російські матері одягають своїх дітей у військову форму, толерують виступи вагнерівців в школах, пропаганду ненависті до українців. Російські солдати так само ховаються за спинами дітей. Ви бачите різницю? Бо я не дуже.

***

Спікер ХАМАС заявляє, що ніякої різанини цивільних в Ізраїлі не могло бути, вони такого не робили, і взагалі, все це інсценування і ізраїльська пропаганда.

Представники РФ в ООН заявляють, що ніякого геноциду українців з боку російських військових не могло бути. І все це українці або зробили з собою самі, або ж інсценували.

***

Населення Гази, Лівану, Іорданії, Ірану тощо радіє чи не кожному обстрілу території Ізраїлю. Натовпи заповнюють вулиці їх міст та скандують про смерть ізраїльтянам. Для них вбивства - це свято.

Громадяни РФ радіють вбивствам цивільних українців. Та вони навіть вбивствам ізраїльтян радіють, чи зловтішаються. Кожний теракт в Україні, розбомблений супермаркет, чи школа, чи садочок - це за їх словами лігво нацистів, і так їм і треба.

***

Газа має десятки кілометрів пляжів, гроші від міжнародних спонсорів, має (тепер в минулому) електрику, воду, інтернет. Але всі свої ресурси витрачала на побудову підземних тунелів для вбивства, та виробництва ракет для обстрілів.

Росія дуже багата на ресурси, корисні копалини. Але її зусилля направлені на захоплення чужих територій та задоволення власного ега. Так само, як палестинці, вони самі не живуть, й іншим не дають.

***

ХАМАС, хезбола, Іран, Росія, КНДР... - це все один ланцюжок.

Росія приймає в себе світових терористів, доводячи це і лише підтверджуючи своє місце в цьому ланцюжку.

***

Терористи Гази різали голови ізраїльським дітям, гвалтували жінок поряд з трупами їх вбитих чоловіків.

Терористи російської "армії" розстрілювали автівки з українськими дітьми, гвалтували та вбивали українських жінок. Та й взагалі, чи є сенс продовжувати - бо всі аналогії та схожі риси вже зрозумілі й так?

Зрештою, коли адекватній людині треба зробити вибір, то в даному випадку він наче й очевидний. Бо ми бачимо воду - і кажемо, що це вода. Бо це вона і є. Ми бачимо вирву від ракети і кажемо, що це вирва від ракети. Бо це вона і є. Бо ось, рештки валяються. Ось люди постраждалі. Ось маркування. Ось напис "герань", чи якийсь інший.

Як ви до такого дійшли, рассіянє?..