ЯКЩО НЕ ЗНАЄШ, ЩО РОБИТИ У ШТОРМУЮЧОМУ ФІНАНСОВОМУ МОРІ – НЕЗМІННО ПІДЕШ НА ДНО

ЯКЩО НЕ ЗНАЄШ, ЩО РОБИТИ У ШТОРМУЮЧОМУ ФІНАНСОВОМУ МОРІ – НЕЗМІННО ПІДЕШ НА ДНО

Але можна схопити рятувальний круг та випливти. Робити це треба швидше, оскільки лише заборгованість країни зростає шаленими темпами (дефіцит бюджету України, за оцінками провідних американських аналітиків, вже становить до 47 млрд. дол. США). І цей дефіцит бюджету, який в України є одним із найвищих у світі, буде вже традиційно покриватися в основному шляхом збільшення внутрішніх податків.

Готові ще тугіше затягувати пояси? Чи почнете шукати додаткові джерела прибутків на ринках капіталу?

На жаль, поки що ніхто «нагорі» не говорить чесно про те, що існуюча економічна модель почала йти в рознесення. У нас, як вже зазначав, величезний дефіцит бюджету, колосальний держборг, що експоненційно зростає, і суттєва інфляція. Все це призводить до перетікання коштів в активи, що генерують кеш.

Що робити, чи є рятувальний круг? Насамперед, варто щільно зайнятися розвитком фінансової грамотності, щоб спочатку дізнатися:

- як збудувати власну інвестиційну стратегію;

- які є інструменти інвестиційного менеджменту;

- як керувати своїм інвестиційним портфелем та ризиками.

І, звісно, треба обов'язково створити подушку безпеки. Адже багатство вимірюється не тим, скільки ти заробляєш, а тим, скільки ти можеш прожити, не працюючи: півроку, рік, 5 років або все життя.

Александр Гончаров