"З вами міжнародна панорама і це якийсь обсьор" - Антон Швец

"З вами міжнародна панорама і це якийсь обсьор" - Антон Швец

Китайський міністр закордонних справ Цінь Ган, якого десь загубили місяць тому, так і не знайшовся.

Міністра, після всесвітнього скандалу, довелося звільнити. Зробили це без публічної появи. Що з ним там роблять або робили не дуже зрозуміло. Вже можна катувати людей не відрубуючи їм рук чи пальців, тому дивно чого Гана не показали. Аналогічно показали би, якщо б він просто хворів.але в таке вже ніхто не вірить.

Свого часу Чжоу Юнкан(який за чутками стояв за спробою збройного заколоту в Пекіні), після провалу цього заколоту, ще дуже довго контрольовано зʼявлявся в публічному полі. Бо треба було показувати, що система стабільна, що трансфер влади пройшов норм. Нагадаю, що там тіп був мільярдер і його офіційна влада була величезною. Фактично на той момент, до спроби заколоту, він був третьою людиною у державі. А Сі навіть не був першою особою на той момент. І якось всі зберегли обличчя.

А тут якийсь всратий міністр закордонних справ, спричиняє просто епічний скандал. Окей, кажуть що Цінь Ган наймолодший в історії голова МЗС(попердній також був наймолодшим) та улюблений радник Сі(попередник також був і є улюбленим радником Сі), але ви обісралися перед всім світом, місяць не можете показати людину, потім звільняєте його там якось під ковдрою і намагаєтесь робити покерфейс. Дипломатія воїна-вовка я їбу. Сі хоч там ще живий?

Але обсьор став ще більший. Я не знаю що там сталося в китайському МЗС, але судячи з усього стався пиздець величезного розміру.

Замість звільненого міністра назад призначили ЙОГО ПОПЕРЕДНИКА, який перед цим пішов на підвищення. Попередній міністр ЗС Ван Ї, який став головою комісії по ЗС в ЦК КПК, знову був призначений міністром. Таке в історії Китаю бувало, що тіп переїхавший в партію отримує виконавчий пост, але не дуже щоб часто і не в таких форматах. Це більш менш зрозуміла тєма в воєнке, а от в закордонці не дуже щоб. Я от не пригадаю.

Це дуже потужний сигнал, який каже, що підлеглі Цінь Гана в МЗС вочевидь вважаються скомпрометованими. А він там не всіх призначав особисто. Це дуже дивно. Дуже дивно.

Як я і казав фсторія з коханкою - операція прикриття. Бо якщо діду сивина пішла б в бороду, то замість діда призначили б першого заступника. Бо в такому випадку Цінь Ган пизданувся особисто і претензії до нього особисто б були. Але сталося щось інше. Щось що не дозволяє звичайному бюрократичному механізму зробити логічний та зрозумілий крок - підвищити першого заступника. Це цілком логічний крок. Бо він і так займається всім міністерством і має фактичний ранг міністра(голова МЗС часто в розʼїздах).

Окей, перший зам не може, може захворів. Це ж Китай. Система управління в міністерстві фактично дубльована. Там у вас перший секретар йде, політкомісар, друга за владою людина в міністерстві. Навіть на сайті ви його другим ставите. Не довіряєте кадровим, призначте політкомісара - він все одно також дипломат.

Нє ніхуя. Всі інші заступники міністра також не призначаються.

І з піднебесної висоти спускається Ван Ї і знов бере кермо МЗС в свої руки. Не покидаючи посади голови профільної партійної комісії в ЦК КПК. Тобто він сам себе від імені керівництва партії контролює. Сам собі задачі нарізає від партії, сам виконуєс сам собі звітує. Не дуже типова ситуація. Знову ж таки бувало таке, сперечатися не буду. Але не типово.зрозуміло що призначення Ван Ї знову міністром це тимчасово. Але ДЛЯ ЧОГО імператору Сі потрібен час? Що вони виправляють? Чому не можна підняти когось з МЗС?

Що це означає, я взагалі не розумію.

Що там сталося в МЗС Китаю? Хтось відкрив листа з вірусом Ебола всередині? В когось вселився Чужий? Вскрили агентурну сітку з вищого керівництва? Якийсь поїхавший задумав зробити заколот через МЗС в якому стукач на стукачі сидить і стукача здає? Хтось планував вбити Сі? Блінкен завербував Цінь Гана коли той був послом в США? Що?

Не розумію.

Але виглядає, як епічний обсьор