За добу на Донбасі загинули 5 військових, 38 поранені

За добу на Донбасі загинули 5 військових, 38 поранені

За минулу добу в зоні конфлікту на сході України загинули п’ять українських військових, 38 були поранені, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, внаслідок обстрілу бойовиків також є втрати серед мирного населення в Мар’їнці (поблизу Донецька) – дві людини загинули і п’ять були поранені.

Як заявив Лисенко, у ході бою під Мар’їнкою загинули 80 бойовиків, понад 100 поранені.

Він також наголосив, що Мар’їнка, як і раніше, перебуває під повним контролем української влади.

Раніше радник президента України Юрій Бірюков на своїй сторінці у Facebook повідомив, що протягом доби 3 червня внаслідок бойових дій на Донбасі загинули 5 українських військових, з них 4 – під Мар’їнкою. За його даними, 39 військових були поранені.

Сепаратисти 3 червня ввечері подали такі дані своїх втрат: 14 загиблих, 86 поранених, із них тяжкопоранених – 18. Крім того, повідомляли про щонайменше 60 поранених цивільних жителів Донецька.

У штабі АТО повідомили, що вранці 3 червня сепаратисти зробили спробу прорватися у районі Донецька, зокрема вони почали масований обстріл позицій сил АТО біля Мар’їнки і Красногорівки, у тому числі з важкого озброєння. У Генштабі згодом повідомили, що українські військові для зупинки наступу сепаратистів, попередивши міжнародних партнерів, були змушені застосувати артилерію.

Сепаратисти на своїх сайтах підтверджують бойові дії біля Мар’їнки. Едуард Басурін, який називає себе «заступником командувача корпусом Міністерства оборони ДНР» заявив, що бойовики не «ведуть наступальних дій, а просто застосовують адекватні заходи проти посилення геноциду народу Донбасу».

Джерело radiosvoboda.org/