У США розпочала роботу кампанія збору коштів на підтримку законодавців, які виступають за допомогу Україні

У США розпочала роботу кампанія збору коштів на підтримку законодавців, які виступають за допомогу Україні

У США розпочала роботу нова група по зробу коштів на підтримку законодавців, які виступають за допомогу Україні у її боротьбі проти російської агресії, повідомляє видання The Hill.

Нову групу, яка отримала назву American Ukraine PAC - організація зі збору коштів на політичні кампанії "Американська Україна" - очолює Джед Санден, засновник Kyiv Post, найстарішої англомовної газети в Україні, якою він володів з 1995 по 2009 рік.

"Ми хочемо зібрати гроші на підтримку конгресменів, які підтримують Україну", — сказав Санден The Hill. American Ukraine PAC прагне зібрати "гроші на їхні кампанії".

Протягом наступних кількох місяців група планує провести 20 зборів коштів для законодавців Конгресу з обох боків проходу. Для багатьох зборів коштів PAC співпрацюватиме з місцевими українськими громадами.

"Українська громада має багато союзників у Конгресі, які підтримують нас і підтримують Україну. Ми зобов’язані підтримувати їхні виборчі кампанії", – сказав Санден.

Одним із ключових завдань групи буде підтримка членів Групи підтримки України в Конгресі, двопартійної коаліції з понад 90 законодавців на Капітолійському пагорбі.

PAC "Американська Україна" працюватиме над "поглибленням зв’язків із кандидатами в Палату представників і Сенат США, які просувають життєво важливий альянс між Сполученими Штатами та Україною", - йдеться на вебсторінці групи.

PAC "Американська Україна" заявила, що розпочала "успішний" збір коштів для конгресмена Брендана Бойла (D-Pa.), члена групи підтримки України в Конгресі.

12 березня, Білий дім оголосив про новий пакет військової допомоги для України на суму 300 мільйонів доларів. Це – перший пакет озброєнь від США у цьому році. Востаннє таке оголошення було наприкінці грудня минулого року.

Попри те, що Конгрес США досі не схвалив додаткове фінансування для Києва, президент США Джо Байден для нового пакета застосував дозвіл на використання залишкових 4 мільярдів доларів, наданих Конгресом США раніше. Цю опцію в адміністрації президента тримали про запас.

15 березня, під час спільного зі спікером Палати представників Майком Джонсоном заходу у будівлі Капітолія президент США Джо Байден заявив, що Конгрес США повинен негайно схвалити двопартійний законопроєкт про національну безпеку, який передбачає допомогу Україні.

Під час виступу на заході, присвяченому зустрічі з прем'єр-міністром Ірландії Лео Варадкаром Джо Байден зазначив, що "де б не відбувалося прагнення до свободи, де б не було заклику до прогресу, люди в усьому світі завжди можуть розраховувати на те, що Ірландія та Сполучені Штати будуть на їхньому боці."