"Заспокоїтися" чи змінити підхід? - Ростислав Павленко

"Заспокоїтися" чи змінити підхід? - Ростислав Павленко

Трубадури Банкової, перебравши безліч варіантів відмазок щодо невипускання Порошенка і "ЄС", і витягши з дна увесь бруд, який колись лили на опонентів, нині перейшли до нової стадії.

Закликають "усіх заспокоїтись".

Після того, як мудрагелі Банкової розпочали і програли безглузді публічні кампанії із знецінення опозиції, шельмування військового керівництва, підриву довіри до місцевого самоврядування, обдирання бізнесу, "обідок" на партнерів - трубадури закликають "заспокоїтись". Цілком у дусі тих, на кого працювали чимало нинішніх насельників Банкової.

Натомість заклик мав би бути про інше. Бо "заспокоїтись" і повернутись у "як було" - уже не вийде. Усім треба винести уроки з рукотворної кризи, спричиненої бажанням Банкової творити "одного героя-рятівника". В Україні це так не працює.

Щоб запобігти внутрішнім конфліктам і нейтралізувати вже спричинену шкоду, треба ліквідувати причину конфлікту.

Залужному треба не вказувати "заспокоїтись", а забезпечити Армію усім необхідним. Постачайте дрони і копайте окопи, а не вказуйте, як жити!

Порошенку не треба вказувати "заспокоїтись", а дати працювати. Зокрема, робити те, в чому він надзвичайно ефективний - переконувати західних партнерів. Успіху вистачить на всіх, не ревнуйте.

Кличку та іншим мерам не вказуйте "заспокоїтись" - краще подумайте, як громадам із переполовиненими бюджетами пройти зиму і гарантувати безпеку.

Бізнесу не вказувати "заспокоїтись і платити податки", і відкликати від них силовиків і дати можливість працювати і створювати робочі місця - насамперед для потреб оборони.

Журналістам, експертам не розказувати про "потребу заспокоїтись" - а забезпечити нормальний діалог, обговорення і пояснення дій, а не барабанний гуркіт "марафону" чи сичання анонімок у "телеграмі".

Для цього - Стефанчуку не малювати таблички і показувати фрагменти, а забезпечити роботу ВР - вчасно, ефективно, відкрито. Шмигалю - налагодити роботу економіки, взаємодію з волонтерами і підготовку документів, які не треба переписувати з нуля у ВР. А нема змоги - поступитися професійному Уряду національної єдності. Зеленському - згадати, що до виборів країна ще має дожити і перемогти. Тому старання його Офісу варто спрямувати саме на це.

Перемога роздасть блага усім. Але до неї треба допрацювати.

Бо намагаючись втопити конкурентів, поки є можливості воєнного стану - мудрагелі і трубадури топлять і себе, і керівництво. І Бог би з ними - але ж війна триває...