"ЗеОЛІГАРХІЗАЦІЯ НЕ ПРИВІД НУДЬГУВАТИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЗеОЛІГАРХІЗАЦІЯ НЕ ПРИВІД НУДЬГУВАТИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Щось дивлюся по стрічці - похнюпилися всі через закон про ЗЕолігархізацію. Через це - усаджуйтеся зручно, зараз буду я серед вас проводити курс підбадьорювання.

По-перше. І писав, і повторюю, закон про ЗЕолігархізацію - не для боротьби з олігархами. Він для боротьби з телеканалами НЕпідконтрольними ЗЕкоманді. Це правда? Правда.

І що? Когось уже закрили? Когось закриють? Кого? Канали Порошенка?

Шановні, як раз у такі моменти я починаю, як кажуть наші "закляті прибічники", вірити. Тобто - пригадувати. І пригадую я, що Петро Порошенко - людина яка в політиці перебуває останні 23 роки, що за цей період він встиг побути депутатом, міністром, дипломатом, головою РНБО та президентом країни. ЖОДНЕ рило у правлячій партії не має ані такого політичного досвіду, ані таких зв'язків і в Україні, і на Заході, які має Порошенко. Порівняно з усіма цими діточками, Порошенко - справжній політичний супербізон.

От просто уявіть на мить, що якась команда "молодих менеджерів" за підтримки держави (хай навіть) спробувала віджати бізнес, наприклад, у мільярдера Ларі Еллісона. Правильне питання в такому випадку буде звучати так - з якою швидкістю Ларрі Еллісон відправить їх всіх без штанів жебракувати?

Генрі Форд казав колись, що найбільші його капітали це голова і життєвий досвід. У Порошенка і того і другого, як ні в кого в Україні. Порошенко тим хто він є став завдяки тому, що він ЗАВЖДИ прораховує все наперед і має звірячу чуйку.

Навіть не сумнівайтеся - він і зараз прораховує ходи. Які? Прийде час - дізнаємося. Не про все треба говорити вголос.

По-друге. Я нагадаю про всяк випадок, що Порошенко уже третій раз в опозиції. Два попередні рази опозиція, в якій перебував Порошенко, ставала владою, а сам Порошенко піднімався у топ-керівники країни.

Вперше Петро Порошенко був в опозиції у часи Кучми. А Сашко Міхельсон правильно написав, Леонід Данилович отакі фокуси як нині силяться зелені, робив без усіляких законів. І хто був найбільшою і найвпливовішою опозицією в часи Кучми?

Нею була партія "Наша Україна", кращі кадри з якої нині зібралися біля "Європейської Солідарності". А очолювали "Нашу Україну" Віктор Ющенко (голова) і Петро Порошенко (керівник виборчого штабу). "5-й канал" уже існував, належав Порошенку, і був рупором опозиції. Єдиний!

Хочете сказати що зараз важче ніж було тоді? Я вас благаю! Всі ці веселі зелені хлопчики хочуть випхати Порошенка з політики? Я більше повірю, що Порошенко підхопить нежить на їхніх політичних похоронах. Бо повторюю, важать досвід і розум, а і того і другого в Петра Порошенка - до біса.

Ну так, легко нам не буде. Боротися - доведеться. Попереду багато важких років, яких (і це правда) могло б не бути. Але маємо те що маємо, і Україна у нас одна. Тож боротимемося - і поборимо.

Поборимо, бо ми знаємо що наші прибічники переконані і мотивовані, ми відчуваємо плече товариша, і знаємо що керує нами досвідчений і пропечений боями батько-гетьман. А це завжди вартувало набагато більше за будь-які чисельні переваги.

Так що - до перемоги.

А хто, раптом, не відчуває плече товариша - ласкаво прошу у вихідні на офісі ЄвроСолідарності плести сітки. Швидко побачите прибічників і відчуєте плече. Власне, для того ті сітки і плетуть.