"Знаєте чому я кажу що всім ... пох?" - Павло Вернівский

"Знаєте чому я кажу що всім ... пох?" - Павло Вернівский

Бо вже півтора року в країні триває повномасштабна війна. Кривава і виснажлива.

І всі ці півтора року економічний блок бачить, що у бізнес повільно нарощує виробництво зброї. Що держава витрачає кошти, а вони потім перетворюються в дебіторську заборгованість!

І ніхто не намагається розібратись чому все так повільно відбувається та не думає над вирішенням проблеми!

А цим питанням проблем виробництва треба займатись.

Знаю, що до цього ніхто в нас це не робив. Бо в мирні часи «ринок сам регулював». Ну як регулював. Наприклад, візьмем кредити під 20%. Сфера продажів могла собі їх дозволити за рахунок швидкості обертання оборотних коштів. Аграрії могли за рахунок високої маржинальності. А промисловість повільно помирала. І це в нас вважалось «ринковим регулюванням».

Однак, зараз зовсім інша ситуація. Ми не маємо права надіятись на «саморегулювання ринку». Бо всі ці проблеми сильно тормозять виробництво зброї, яка необхідна нам для виживання!

І тому необхідно системно відслідковувати всі проблеми та перепони та оперативно розробляти інструменти для їх вирішення. І всіма цими питаннями має займатись не Міністр оборони чи Мінцифри.

А це завдання економічного блоку: десь Міністра економіки, десь Мінфіну, десь НБУ, а десь профільного комітету ВР.

Тільки знову ж таки. Їм всім пох!!!

В нас аграріі за 2023 отримали 22 млрд грн кредитів по програмі 5-7-9. Але до цього часу ніхто не вніс змін в Закон про підтримку малого та середнього бізнесу, який забороняє кредитувати виробників зброї по програмі 5-7-9! І до цього часу не було розроблено жодної альтернативної програми для ВПК!!!

Чий це про@б?