"Зневагу Кремля до життя має побачити весь світ". Посолка США про удар РФ по Харківщині

"Зневагу Кремля до життя має побачити весь світ". Посолка США про удар РФ по Харківщині

Кількість потерпілих внаслідок ракетного удару по терміналу "Нової пошти" поблизу Харкова зросла до 17, шестеро людей загинули, повідомляє Харківська обласна прокуратура. За їхніми даними, Росія здійснила обстріл двома ракетами типу С-300 з території Бєлгородської області.

"Внаслідок ворожого удару сталась пожежа на площі близько 300 кв.м. Термінал майже повністю зруйнований, пошкоджено вантажні автомобілі. Прокурори у взаємодії зі слідчими поліції вживають всіх заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил держави-агресора", - йдеться у повідомленні прокуратури у Facebook.

"Знову жахливі кадри російської агресії проти цивільного населення в Україні, - так обстріл прокоментувала посолка США в Україні Бріджит Брінк у мережі Х. - Зневагу Кремля до життя має побачити весь світ. Сполучені Штати підтримують Україну в її прагненні притягнути Росію до відповідальності".

"Звичайний цивільний об'єкт, - написав у Telegram президент України Володимир Зеленський. - Потрібно щодня відповідати на російський терор нашими результатами на передовій. Потрібно зміцнювати єднання світу в протистоянні терору ще більше. І ми це робимо".

Попри регулярні атаки російських сил по цивільній інфраструктурі та житлових будинках, докази і свідчення очевидців звірств проти мирного населення, Москва заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.