"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 3 – 9 вересня 2021 р.

ЗРАДА

 ❌Дефіцит Пенсійного фонду України зростає. Доходи Пенсійного фонду України за січень-серпень 2021 року склали 330,0 млрд гривень, витрати - 342,9 млрд гривень. Таким чином, дефіцит коштів фонду досяг 12,9 млрд гривень.

 ❌У Києві горів столітній костел Святого Миколая. Наразі пожежу в історичній релігійній будівлі ліквідували, але вогонь встиг наробити значної шкоди. Постраждав унікальний орган.

 ❌Жоден великий телеканал в Україні не показав розслідування CNN про "вагнергейт". Партія "Європейська солідарність" вважає, що це наслідок цензури в країні.

 ❌Уряд планує продовжити виплату грошової компенсації за "пакунок малюка" ще на два роки. Планується продовжити термін пілотного експерименту з виплати грошової компенсації з 31 січня 2021 року до 31 січня 2023 року.

 ❌Народний депутат від "Слуги народу" Микола Тищенко влаштував бійку в сесійній залі Верховної ради. Він спробував виштовхати з-за трибуни позафракційного нардепа Гео Лероса. Інцидент стався, коли Лерос з трибуни в черговий раз виступив з критикою на адресу президента Володимира Зеленського і голови Офісу президента Андрія Єрмака.

 ❌В Україні вперше з травня більше трьох тисяч нових COVID-випадків протягом одної доби.

 ❌Троє незалежних членів Наглядової ради НАК "Нафтогаз України" вирішили подати у відставку. Це пов'язано з новим витком конфлікту через те, що компанію очолює Юрій Вітренко і наглядова рада не може прийняти рішення про його звільнення.

ПЕРЕМОГА

 ✅У Києві демонтували пам'ятник, що був встановлений "на честь дружби Києва та Москви". Монумент знаходився у сквері по вулиці Маршала Якубовського.

 ✅Українська паралімпійська збірна завершила виступ на Паралімпіаді-2020. Українські спортсмени завоювали 98 медалей. Український плавець Максим Крипак завоював свою п'яту золоту медаль Паралімпіади-2020 в Токіо. При цьому спортсмен встановив паралімпійський рекорд - 2 хвилини 05,68 секунди.

 ✅Печерський районний суд столиці зобов‘язав райуправління Нацполіції зареєструвати кримінальне провадження щодо скоєння нападу на п’ятого президента Петра Порошенка за статтею 346 Кримінального кодексу України "Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча".

 ✅Розмір міжнародних резервів України протягом серпня 2021 року зріс на 2 663,33 млн доларів (на 9,2%). На 1 вересня розмір резервів склав 31 614,45 млн доларів. Міжнародний валютний фонд у серпні перерахував Україні 2,7 млрд доларів за рахунок додаткової емісії спеціальних прав запозичення (SDR) на 650 млрд доларів.

 ✅Верховна рада України збільшила суму готівкових переказів, які не підлягають фінансовому моніторингу. Тепер анонімно можна переводити до 5000 гривень включно.

 ✅Правоохоронці розкрили схему коли агрофірма у Дніпропетровській області утримувала 120 людей у трудовому рабстві. Слідство встановило, що зловмисники відшукували на залізничних вокзалах Києва, Дніпра та Одеси громадян, які перебували у складних життєвих умовах та не мали постійного місця проживання.

 ✅У Кабміні заявили про зниження цін на продукти. Відпускні ціни виробників овочів знизилися у серпні в порівнянні з липнем. На 16% подешевшали морква та буряк, на 7% - картопля, на 4% - капуста та цибуля.

 Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.