"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 1 – 14 вересня 2021 р.

ЗРАДА

❌Російський "Газпром" почав постачати газ до Угорщини за довгостроковим контрактом. Транзит газу до Угорщини через Україну повністю припинився. Запаси газу в ПСГ України почали скорочуватися. Розмір платіжки за комуналку за рік зріс більш ніж на чверть. Нарахування за житлово-комунальні послуги з урахуванням електроенергії в серпні 2021 року склали 10,3 млрд грн. Це на 27,1% більше, ніж у серпні минулого року (8,1 млрд грн).

❌В Україні спалахнув скандал про фінансові транзакції між нібито офшорними фірмами Володимира Зеленського, який нині є президентом, та олігарха Ігоря Коломойського. Журналісти-розслідувачі виявили ці факти, досліджуючи масив документів про офшори (Pandora Papers). Вони не виключають, що Коломойський платив Зеленському коштами, виведеними з «Приватбанку».

❌Колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі затримали. Голова Виконавчого комітету Національної ради реформ України незаконно перетнув кордон Грузії, де він заочно приречений до трьох років позбавлення волі і знаходиться під вншими розслідуваннями.

❌Спікера Ради Дмитра Разумкова відсторонили від ведення пленарних засідань на два дні. Партія "Голос" заявила що був кричуще порушений регламент. Невдовзі Разумков був відправлений у відставку.

❌Журналісти "Схем" заявили про вчинення нападу в державному "Укрексімбанку". За їхніми словами, інцидент стався під час запису інтерв'ю з головою правління фінустанови Євгеном Мецгером прямо в його кабінеті. Він наказав охороні "прибрати камери" і "дістати з них касети". Голова "Укрексімбанку" Євгеній Мецгер написав заяву про звільнення. Наразі він перебуває під домашнім нічним арештом.

❌У Києві встановлюють обставини смерті народного депутата Антона Полякова. Його знайшли мертвим у Дніпровському районі Києва. В організмі померлого народного депутата виявили алкоголь і метадон.

❌Суд обрав запобіжний захід народному депутату Віктору Медведчуку – його залишили під домашній арештом. Напередодні йому оголосили про підозру в держзраді та фінансуванні тероризму у справі про контрабанду вугілля з окупованого Донбасу. Прокуратура вимагала застави у 1 мільярд грн.

ПЕРЕМОГА

✅Україна і Європейський союз підписали угоду про єдиний авіаційний простір. Україна отримає право призначати свої авіакомпанії для польотів в будь-які країни-члени ЄС.

✅Американська компанія Netflix, постачальник фільмів і серіалів, локалізована в Україні. Також компанія запустила сайт на українському домені та українськомовні сторінки у Facebook і Instagram. На платформі вже є український інтерфейс.

✅Україна повністю переходить на електронні лікарняні з 1 жовтня. Оформлення всіх лікарняних буде відбуватися виключно з внесенням даних в електронну систему охорони здоров’я.

✅Флот ВМС України поповнився гідрографічним катером "Дмитро Чубарь". Корабель буде виконувати завдання в Азовському морі.

✅Європейський лоукостер Ryanair запускає новий рейс зі Львова до Манчестера. Перший політ запланований на 5 листопада.

✅Місто Київ, очолюване мером Віталієм Кличко, лідером партії "УДАР", посіло перше місце у рейтингу Forbes з легкості ведення бізнесу. Таким чином, столиця стала найкращим містом України для ведення бізнесу та найпривабливішим місцем для інвесторів.

✅Президент України Володимир Зеленський підписав указ про помилування 31 засудженого захисника України. Таке окреме подання про помилування військових зроблено вперше в новітній історії України.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.