"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 22 – 28 жовтня 2021 р.

ЗРАДА

❌ Україна відновить імпорт електричної енергії з Білорусі через дефіцит вугілля на державних ТЕС. НЕК "Укренерго" провела аукціон з доступу до міждержавних перетинів для імпорту електроенергії з Росії і Білорусі за резервним механізмом.

❌ В Україні з початку пандемії від коронавірусу померли 64 202 людини. Центр з контролю та профілактики захворювань США вніс Україну до списку країн з "найвищим рівнем небезпеки". За минулий тиждень відкрили понад 80 справ за підробку COVID-сертифікатів і результатів ПЛР-тестування.

❌ В Україні два заводи з виробництва медичного кисню, робота яких, зокрема, направлена на лікарні для COVID-хворих, призупинили роботу через регламентні роботи. Ще один виробник має технічні несправності. В Одесі через нестачу кисню сталася криза. Україна почала закуповувати медичний кисень в Польщі.

❌ У Сумах застрелили активіста "Правого сектора" Олександра Іваніна, який критикував місцевих депутатів і перевізників. Чоловіка вбили на очах його дружини біля під'їзду будинку, в якому він проживав.

❌ У Харкові на проспекті Гагаріна сталася смертельна ДТП. Автомобіль на шаленій швидкості виїхав на перехрестя на червоне світло і зіткнувся з іншою машиною, водій якої загинув, ще три людини постраждали. За пару днів сталася друга аварія на тому самому проспекті – збито пішохода.

❌ Деякі газопостачальні компанії України оприлюднили місячні тарифи на газ для населення в листопаді. Місячні ціни, які компанії пропонують на листопад, досягають 40 гривень за кубометр.

❌ У Міністерстві охорони здоров'я закликали українців вакцинувати своїх дітей від поліомієліту. Особливо, це стосується дітей до 5 років. За інформацією відомства, через підтверджений випадок ризик захворіти на поліомієліт з’явився в усіх областях України.

ПЕРЕМОГА

✅ Виборці партії "Європейська солідарність" переважно підтримують вакцинацію від коронавірусу. 32% з них вже повністю вакцинувалися, 7% отримали першу дозу, ще 20% планують зробити щеплення найближчим часом. У партії "Слуга народу" повністю вакцинувались 19% прихильників, 9% отримали першу дозу. 23% сподіваються вакцинуватись. Найбільша кількість противників вакцинації серед виборців ОПЗЖ - 61%.

✅ В Україну прибула зі США нова партія протитанкових ракетних комплексів Javelin. Також ЗСУ отримали нові боєприпаси. Отримано третю партію додаткової військової допомоги на 60 млн доларів від уряду США.

✅ Поблизу адмінкордону з окупованим Кримом українські морпіхи провели навчання із залученням самохідних артилерійських установок "Гвоздика". Військові тренувалися відбивати наступ морського десанту умовного противника.

✅ У Запорізькій області викрито чоловіка, який створив фейкову версію додатку "Дія". В ній користувачі могли створити собі, зокрема, підроблені паспорти та COVID-сертифікати.

✅ На Донбасу українські військові вперше застосували розвідувально-ударний безпілотний комплекс "Байрактар". Апарат успішно знищив гармату проросійських бойовиків.

✅ Апеляційний суд Амстердама виніс рішення у справі про "скіфське золото", яка розглядалася протягом семи років. Згідно з рішенням суду, колекцію кримських музеїв мають передати державі Україна. Йдеться про понад 560 предметів з музейного фонду України, які з 2013 року знаходяться на території Нідерландів. В основному це археологічні знахідки, вартість колекції складає близько 10 млн євро.

✅ У Моршині, де в рамках пілотного проекту МОЗ провели масову вакцинацію для колективного імунітету, з COVID-19 госпіталізовано лише одну людину. Жінка невакцинована. Там вже щеплено першою дозою 75% дорослого населення, а 74% - двома.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.