Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 07:00 21 вересня 2021 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 07:00 21 вересня 2021 року

Слава Україні!

Упродовж минулої доби, 20 вересня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил була контрольованою.

Порівняно з попередньою добою інтенсивність бойових дій на лінії зіткнення зменшилась. Ввечері збройні формування Російської Федерації активізували бойові дії, 5 разів порушивши режим припинення вогню, з них 1 раз із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Намагаючись спровокувати відповідь наших воїнів, російські окупанти вели турбуючий вогонь з гранатометів різних систем в напрямку населених пунктів НОВОМИХАЙЛВКА та НОВОЗВАНІВКА.

Поблизу КАТЕРИНІВКИ ворог застосовував заборонену зброю - міномети калібру 120 мм.

В напрямку НОВООЛЕКСАНДРІВКИ противник здійснював прицільні обстріли позицій українських захисників з гранатометів різних систем.

Біля ШИРОКИНОГО найманці відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав вогнепальне поранення. Йому було надано невідкладну домедичну допомогу та евакуйовано до шпиталю. Стан здоров’я воїна – задовільний.

Українські захисники вели активну оборону та подавляли вогневі засоби противника, застосовуючи дозволене Мінськими домовленостями озброєння.

Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.

Протягом поточної доби, 21 вересня, зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.

В районі населеного пункту КАМ’ЯНКА противник застосував заборонені Мінськими домовленостями міномети 120 калібру.

Втрат серед українських захисників немає.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують контролювати ситуацію і виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4914 транспортних засобів, 4200 осіб, з яких 4158 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до Збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялись 3 особи. Виявлено 56 адміністративних правопорушення та розкрито 35 злочинів.

Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1082 особи, на підконтрольну Україні територію прибуло 1181 особа. Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Новотроїцьке» - 388 осіб та 317 осіб відповідно.

Разом до перемоги!

Слава Україні!