Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 8 жовтня 2021 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 8 жовтня 2021 року

Слава Україні!

Збройні формування Російської Федерації продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи.

Упродовж поточної доби зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню, 1 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Позиції українських воїнів біля ЗОЛОТОГО-4 ворог обстріляв використовуючи ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

Поблизу ТРОЇЦЬКОГО окупанти здійснили обстріли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі МАЙОРСЬКА ворожі збройні формування вели вогонь з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів.

В напрямку КРАСНОГОРІВКИ противник відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів.

Неподалік КРИМСЬКОГО найманці вели обстріл зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Біля ПРИЧЕПИЛІВКИ ворог здійснив обстріл зі станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів.

Внаслідок ворожого вогню один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – важкий.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь та змусили противника припинити вогневу активність, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Українські підрозділи продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Разом до перемоги!

Слава Україні!