"Хтось мені доводив, що Зеленський - чудовий переговорник..." - Олег Шарп

"Хтось мені доводив, що Зеленський - чудовий переговорник..." - Олег Шарп

Можливо, з Єрмаком і Татаровим - так, але подивимось з іншої сторони.

Як повідомляє польський портал Onet, Зеленський посварився з міністром закордонних справ Польщі Сікорським, коли той у п'ятницю приїздив до Києва,

"За повідомленнями учасників розмови, атмосфера між Зеленським та Сікорським була вкрай напруженою. Поляки були як мінімум здивовані стилем, в якому Зеленський намагався поводитися з головою польського МЗС", - пише журналіст, публіцист та колишній польський дипломат Вітольд Юраш.

Зеленський одразу звинуватив Польщу, що вона не підтримує Україну у переговорах щодо вступу до ЄС. Сікорський відповів, що Польщі знадобилося десятиліття для вступу, а запропонований Офісом Зеленського термін «нереалістичний».

Далі Президент заявив, що Варшава має передати Україні більше військової техніки і збивати ракети і дрони над Україною. Сікорський відповів, що це неможливо без рішення НАТО.

Потім Зеленський сказав, що Польща роздмухує тему Волинської трагедії з внутрішньополітичних міркувань і не повинна порушувати цю тему. Сікорський закликав до ексгумації жертв для гідного перепоховання.

"У якийсь момент атмосфера була настільки поганою, що можна було навіть говорити про сутичку", - йдеться у статті.

Також Зеленський закликав негайно скасувати виплати для українців у Європі, щоб вони повернулися на батьківщину та йшли воювати.

❗️Допускаю, що у чомусь Зеленський формально правий, але його вимагально-істеричний стиль ведення міжнародних перемовин призводить лише до ускладнення ситуації.

Через півтора тижня у президента зустріч з Байденом. Вирішальна зустріч, від якої залежить дуже багато.

Якщо Зеленський думає, що найкраща стратегія у прийдешніх перемовинах - накричати на Байдена і звинуватити його у всіх невдачах України, а дід одразу злякається і віддасть нам всі літаки, кораблі та ракети, то в мене погані новини для Шостого.

Якось ніяково мені перед цією зустріччю. Хоча у котрий раз повторюю - іншого президента на цей час у мене для вас немає.