Бабусині страви: "Вінегрет з соленими грибами і зеленим горошком"

Бабусині страви: "Вінегрет з соленими грибами і зеленим горошком"

Інгредієнти:

  • солені гриби - 150 г
  • буряк - 1 шт
  • картопля - 3 шт
  • морква - 1 шт
  • цибуля - 1 шт
  • квашена капуста - 80 г
  • зелений горошок (консервований) - 80 г
  • олія - 3-4 ст. ложки
  • цукор - 1 ч. ложка
  • сіль - за смаком
  • зелень петрушки, цибуля, морква і буряк - для оздоблення

  • Спосіб приготування:

    Гриби поріжте тонкими пластинками.

    Буряк відваріть, остудіть, почистіть і наріжте кубиками.

    Цибулю подрібніть.

    Картоплю відваріть в мундирі, очистіть і дрібно наріжте.

    Моркву відваріть, очистіть і наріжте тонкою соломкою.

    Квашену капусту відіжміть і викладіть в салатник разом з консервованим зеленим горошком, картоплею, буряком, грибами, морквою і цибулею.

    Рослинну олію змішайте з невеликою кількістю рідини від консервованого горошку, додайте цукор і сіль. Полийте вінегрет приготованою заправкою.

    Викладіть вінегрет у формі кільця і прикрасьте за смаком.