"ТІ ЩО БРЕХАЛИ ПРО ПОРОШЕНКА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ТІ ЩО БРЕХАЛИ ПРО ПОРОШЕНКА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Пригадую, весною 2019 р. коли пресою неслися всі ці «свинарчуки», «Порошенко вбив брата» і подібне, я в якомусь з дописів написав, мовляв, побачите – всіх цих брехунів садитимуть самі зелені. Зізнаюся, тоді я навіть не уявляв що виявлюся правим! 

Отже. ДБР та Офіс генерального прокурора заявили про завершення розслідування щодо державної зради злочинної організації до складу якої входили два народних депутати і колишній прокурор. У повідомленні не називають імен, але очевидно, що ідеться про депутатів Олександра Дубінського та Андрія Деркача, і про екс-прокурора Костянтина Кулика. І знаєте що цікаво? Всі вони свого часу брали активну участь в оббріхуванні Петра Порошенка. Ба-більше, вони активно допомагали Зеленському стати президентом. 

Дубінський, будучи ведучим програми «Гроші» народив побрехеньку «Порошенко убив брата». Не дивно, що до списку «Слуги народу» Дубінський потрапив навіть попри збурення низки громадських активістів. Як казав тоді Арахамія: «Перевиховаємо!» Схоже, це як раз той випадок, коли Арахамія дотримав слова – Дубінський наразі милується небом в клітинку. 

Колишній прокурор Кулик відомий цілим букетом справ про життя не за статками, себто про корупцію. Окрема тема – саме Кулик у березні 2019 року розіслав повідомлення про підозри екс-голові Адміністрації президента Борису Ложкіну, заступнику голови апарату президента Олексію Філатову та екс-голові Нацбанку України Валерії Гонтаревій. Факт виклику на допит представників команди Порошенка старанно обсмоктали у виданнях, афільованих з олігархом Коломойським і його партнерами. 

Але звісно зоряний час цієї компанії – це «плівки Деркача», нібито записи нібито розмов п’ятого президента Порошенка з Байденом і Путіним. Пригадуєте всі ці «обнімаю – жму руку»? Це як раз з тих записів. 

Нагадаю я і ще дещо. За заявою тоді ще депутата Андрія Деркача в Україні порушили низку кримінальних справ, за звинуваченням у державній зраді та зловживанні службовим становищем, при чому фігурантами були Петро Порошенко і Джозеф Байден. І зразу ж з коментарем виступив… президент Зеленський. Пригадуєте? «Вони так керували країною, що їх чекає немало пригод, і немало вироків… Це можуть кваліфікувати як державну зраду». 

Після заяви Зеленського ситуацію кинулася коментувати вся західна преса. Звісно це вдарило по передвиборчій кампанії тодішнього кандидата в президенти Байдена. Розігналися так, що чергові впровадження проти Байдена і Порошенка примудрилися відкрити… через два дні після інавгурації Байдена. Довелося поспіхом закривати. 

Характерно, що всі оці викрутаси у США були розцінені як втручання у вибори президента, через що проти Дубінського, Деркача, Кулика та Онищенка (того самого що про Порошенка гидотні книжки видавав) Мінфін США впровадив санкції. Але якось підзабулося нині, що після скандалу у США що завершився імпічментом Трампа, стало відомо, що порушення кримінальних справ проти Байдена, із Зеленським обговорював тодішній президент Трамп. 

Наразі Дубінського, Деркача та Кулика звинувачують у дискредитації іміджу України на міжнародній арені для погіршення її відносин зі Сполученими Штатами Америки (США), а також ускладненні її інтеграції до Європейського союзу (ЄС) та НАТО. Цікаво, президент Зеленський у тій справі проходить як свідок, чи як подільник?

До речі, Дубінський давно ревом реве, що до оприлюднення «плівок Деркача» напряму причетний офіс Зеленського. Долучили до справи його покази? 

Але як би там не було. Наразі відомо, що байку про «обнімаю – жму руку» оприлюднили злочинці, які навмисно дискредитували Україну та втручалися у вибори в США - при чому одного з них американці назвали російським агентом, а другий щойно став російським сенатором. 

Історія вкотре довела. Всі хто у 2019 році валили Порошенка щоразу виявляються посіпаками Москви. Чує моє серце - не востаннє.