"Звільнили голову "УкрЕнерго" Володимира Кудрицького" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Звільнили голову "УкрЕнерго" Володимира Кудрицького" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Коротко, це чувак який разом з Найємом мав забезпечити роботу електросистеми України під час війни. І так забезпечив, що коли Москва після двох років повномасштабного втогнення рознесла Курахівську, Зміївську та Трипільську ТЕС, українці змушені по 8 годин сидіти без світла. Що обов'язково відіб'ється на економиці країни.

Певно обрення суспільства все ж таки сягнуло тих меж, що в ОПУ збагнули - потрібно когось карати. Щоправда, ілюзій я не маю - зараз Кудрицький загубиться так само як Найєм, і буде намагатися тихо пересидіти часи скрути.

Від генпрокуратури жодні Кудрицький і Найєм не постраждають. Як і Найєму, Кудрицькому не пред'являть звинувачення у службовій недбалості, наслідком якої став "кінець світу" в оселях українців.

Натомість мене "розчулили" завивання Фурси, мовляв, що поробиш? Захист енергооб'єктів готували - готувалися до минулої війни, думали, мовляв, що ворог битиме "Шахедами". А ворог бачте - ракетами! Ну хто міг подумати через два роки повномасштабки що ворог має ракети - і здатен вирубати ТЕС? Яка несподіванка!

Щоправда, якщо я-інструктор не цікавитимуся що нове з'явилося в галузі БПЛА і почну готувати курсантів до загроз рівня часів АТО, контррозвідка по мене прийде швидко. Мене тоді покарають - і будуть праві. Бо чорт забирай, війна в Україні і за помилки хтось життям платить.

А от якщо у голови Укренерго замість будувати малі ТЕС та запускати надані американцями когенераційні установки, готуватимуться до не тої загрози... Ну, з роботи звільнять.

І звісно, зараз здійметься галас: "Ти що вважаєш, що не Москва винна в ударах по нашій генерації"? А я відповім, якщо солдату не видали броник і він загинув від прямого в серце - хто винний, Москва чи той хто броником не забезпечив? Певно - той хто не забезпечив, бо це маразм - не забезпечити солдата броніком у 21-му сторіччі.

Найєм і Кудрицький мали забезпечити роботу електрогенерації - і дозабезпечувалися до її втрати. За це не звільняти - за це судити треба.

Але - не з цією владою.