Євромайдан. "Зелені чоловічки" в Криму. Російсько-українська війна | Україна 2012-2014 | Машина Часу

Євромайдан. "Зелені чоловічки" в Криму. Російсько-українська війна | Україна 2012-2014 | Машина Часу

30 років тому, 24 серпня, у стінах Верховної Ради тоді ще УРСР було ухвалено акт проголошення незалежності України. З нагоди цього ювілею "Машина часу" вирішила згадати все. Принаймні майже усе - як Україна спиналася на ноги і як росія та її 5 колона тягли її назад в імперію.

00:40 2012. "Сирна війна" росії з Україною. Рада з купою порушень прийняла так званий закон Закон Ківалова-Колесніченка. Янукович зачастив до Москви. Вбивство Оксани Макар у Миколаєві. Вибухи в Дніпропетровську. Чемпіонат Європи з футболу.

06:01 2013. Світ почало лихоманити із самого початку. У лютому над російським Челябінськом вибухнув метеорит. Теракт на марафоні в Бостоні. У липні Кремль ініціював так звану “шоколадну війну” проти концерну Roshen. Потім перейшов до повного ембарго на українські товари. Навесні у більшості обласних центрів опозиція почала акцію протесту “Вставай, Україно!”. У липні на всю країну прогриміло село Врадіївка на Миколаївщині. Тамтешні стражі порядку згвалтували і спробували вбити місцеву дівчину. Янукович зриває підписання угоди з ЄС. Євромайдан.

10:59 2014. Євромайдан остаточно перетворився на Революцію Гідності. 16 січня регіонали і комуністи у Раді ручним голосуванням запровадити так звані “драконівські закони”. У Криму з’явились так звані “зелені чоловічки”. Януковича вивезли до Росії. У квітні Путін розширив театр бойових дій і вторгся на Донбас. 2014-й навічно увійшов до історії як апофеоз “братерських” стосунків з Росією.