"Субота, вечір. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Субота, вечір. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за день Захисникам України.
Героям слава! Слава! Слава!
*
Великі музичні лейбли та світові виконавці підписують листи проти ШІ та подають позови проти ШІ, що генерує музику
*
Президент США Джо Байден у розмові з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу знову погрожував припинити допомогу країні
*
Федеральний суддя у Делавері оголосить остаточний вирок Гантеру Байдену, сину президента США Джо Байдена, через тиждень після проведення президентських виборів
*
Глава Пентагону Ллойд Остін скасував досудову угоду з трьома обвинуваченими у справі про організацію терактів 11 вересня 2001 року, про яку стало відомо раніше
*
Кандидат на посаду президента США від Демократичної партії віцепрезидентка Камала Гарріс цими вихідними проводитиме співбесіди з шістьма потенційними претендентами на майбутню роль віцепрезидента
*
Вартість частки Дональда Трампа в компанії Trump Media & Technology Group впала на 900 млн дол з моменту коли Камала Гарріс вступила в президентські перегони
*
Колишній президент США Дональд Трамп заявив у п'ятницю, що погодився на дебати з віцепрезиденткою Камалою Гарріс 4 вересня на заході, який модеруватиме телеканал Fox News
*
Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив про свої занепокоєння щодо безпеки лідерів опозиції Венесуели Едмундо Гонсалеса і Коріни Мачадо
*
У п'ятницю компанія Intel втратила понад чверть своєї вартості після оприлюднення радикальних планів зі скорочення чисельності співробітників та відмови від виплат дивідендів
*
У США розпочався ініційований діаспорою «Місяць України в Чикаго»
*
Життя Камали Гарріс у Канаді було позначене тугою за домом
Пані Гарріс поїхала на північ у 12-річному віці, коли її матір запросили для проведення досліджень раку молочної залози, але Каліфорнія завжди була в її думках. Досвід канадської подруги надихнув її стати прокурором.
Під час передвиборчої кампанії минулого тижня сенатор від штату Огайо Джей Ді Венс назвав віце-президента Камалу Гарріс "фальшивкою", яка "виросла в Канаді", оскільки колишній президент Дональд Трамп, кандидат у президенти від Республіканської партії, продовжував ставити неправдиві та провокаційні запитання про расову приналежність ймовірного кандидата від Демократичної партії.
"Камала Гарріс виросла в Канаді, - сказав пан Венс під час передвиборчої зупинки в Арізоні в середу. "У Ванкувері чи Квебеку, або там, звідки вона походить, так не говорять".
Пані Гарріс дійсно переїхала до Монреаля у віці 12 років разом зі своєю сестрою у 1976 році, коли їхню матір, Шьямалу Гопалан, запросили проводити дослідження раку молочної залози в Єврейській загальній лікарні та викладати в медичній школі Університету Маꥳлла.
Протягом наступних п'яти років Камала Гарріс продовжувала мандрувати між найбільшим містом Квебеку та Каліфорнією, щоб під час канікул та відпусток перебувати зі своїм батьком, Дональдом Дж.
У своїх мемуарах пані Гарріс характеризує цей період свого життя як час туги за Каліфорнією. (Її виборчий штаб відмовився коментувати час перебування пані Гарріс у Канаді).
"Я звикла до більшої частини цього, - писала вона про свій переїзд до переважно франкомовного міста з суворими зимами, яке було далеко від більшої частини її сім'ї. - Чого мені не вистачало, так це того, що я не змогла знайти. "До чого я не звикла, так це до почуття туги за батьківщиною. Я відчувала постійне бажання повернутися додому".
Вона покинула Канаду після закінчення середньої школи Вестмаунт у Монреалі та вступу до Університету Говарда у Вашингтоні.
Ванда Каган, яку пані Гарріс назвала своєю найближчою подругою у Вестмаунті, сказала, що віце-президент та інші американські учні школи підтримували зв'язок зі Сполученими Штатами.
"Вони були американцями і зберігали свою американську ідентичність", - сказала пані Каган, яка живе в Монреалі і працює в галузі охорони здоров'я. "Це не так, що ви приїжджаєте сюди, а потім стаєте франкоканадцем чи канадцем".
"Вони все ще були гордими американцями", - додала вона.
Це був час величезних соціальних, політичних та економічних змін у Квебеку. Того року, коли пані Гарріс приїхала з матір'ю та сестрою, до влади прийшов перший уряд Партії Квебекуа з мандатом на відокремлення від Канади та розширення провінційних законів, спрямованих на те, щоб зробити французьку мову домінуючою.
У відповідь на це кілька корпорацій перенесли багато або всі свої операції до сусідньої провінції Онтаріо. Між 1971 і 1986 роками майже 200 000 англомовних квебекців залишили провінцію.
Але пані Каган каже, що мало хто з них потрапив до коридорів та кафетерію Вестмаунт Хай. За її словами, як і на більшій частині західної частини острова Монреаль, життя там було відірване від переважно франкомовних районів на сході.
Єдиним видимим наслідком радикальних політичних змін у школі були нові закони, які вимагали від старшокласників досягти мінімального рівня володіння французькою мовою для того, щоб закінчити школу, згадує пані Каган.
Пані Каган розповіла, що вона та пані Гарріс вирізнялися з-поміж інших, оскільки обидві вони рік навчалися у франкомовній школі перед тим, як перевестися до Вестмаунт, яка була частиною англомовної системи державних шкіл.
Пані Гарріс писала у своїх спогадах, що її мати відправила її до французької школи, щоб вивчити другу мову. Але все пішло не дуже добре.
"Я жартувала, що відчувала себе качкою, бо цілими днями в нашій новій школі я запитувала: "Quoi? Quoi? Quoi?" ("Що? Що? Що? Що?")", - написала пані Гарріс.
Але пані Каган сказала, що їхній рік у французькій системі означав, що і вона, і пані Гарріс уникли боротьби, з якою багато однокласників складали нещодавно запроваджений тест з французької мови.
Пані Каган розповіла, що життя в школі для неї і пані Гарріс було більше пов'язане зі шкільними заходами, такими як "участь в естрадному шоу".
"Ми брали участь у показі мод", - сказала вона, - "і ми брали участь у зборах".
Між ними зав'язалася надзвичайно близька дружба. Коли пані Каган розповіла пані Гарріс, що зазнала сексуального насильства з боку вітчима, пані Гарріс перевезла її до квартири своєї сім'ї в районі середнього класу.
"Справа не лише в тому, що вона мене прийняла, - сказала пані Каган. "Справа в її людській стороні, в тому, що вона була настільки співчутливою, що зрозуміла, що з нею щось відбувається".
У 2020 році пані Гарріс розповіла, що доля її подруги вплинула на її бажання стати прокурором.
Як і пані Гарріс, батько якої є темношкірим вихідцем з Ямайки, а мати - з Південної Азії, пані Каган має білу матір і темношкірого батька.
Вони опинилися в середній школі, яка на 60 відсотків складалася з білих і на 40 відсотків з чорношкірих учнів, які походили з різних районів, що розділялися за економічними ознаками.
Пані Каган розповіла, що вони з пані Гарріс перебували на межі расового поділу в школі.
Доки пані Гарріс не була обрана напарницею Джозефа Р. Байдена-молодшого у 2020 році, її політична кар'єра залишалася майже непоміченою в Канаді. Її рокам у країні також приділялося відносно мало уваги відтоді, як вона оголосила, що балотуватиметься на посаду президента.
Пані Гарріс не надто заглиблювалася у справи США та Канади, хоча, будучи сенатором, вона голосувала проти переглянутої версії Північноамериканської угоди про вільну торгівлю, оскільки, за її словами, вона вважала, що в ній не було достатнього захисту навколишнього середовища.
Уряд прем'єр-міністра Джастіна Трюдо розглядав пакт як життєво важливий для економіки Канади і зробив його схвалення всіма трьома країнами своїм головним політичним пріоритетом.
Перед переїздом до Канади пані Гарріс висловлювала певні побоювання, хоча, зрештою, вона, здається, знайшла свою нішу.
"Моя мама намагалася зробити так, щоб це звучало як пригода, - писала вона, згадуючи той момент, коли їй повідомили про переїзд. "Ми збиралися стати дослідниками великої північної зими. Але мені було важко бачити це таким чином".
Вйоса Ісаї підготувала репортаж з Торонто.
Виправлення було зроблено 3 серпня 2024 року: У попередній версії цієї статті було неправильно вказано, хто сексуально знущався над Вандою Каган. Це був її вітчим, а не батько.
*
Британія шукає системи ППО для захисту критичної інфраструктури
*
"Ключовий момент проти Су-35": міністр оборони Британії про передачу F-16 Україні
Винищувачі F-16, які прибувають в Україну, є ключовим моментом проти російського лідера Володимира Путіна та його літаків Су-35.
Про це написав міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс на платформі Х.
"Оскільки перша загальна група українських пілотів закінчила льотну підготовку в Королівських повітряних силах у березні, Британія та союзники повинні продовжувати робити все можливе, щоб підтримати Україну в битві за небо", — написав міністр.
Також про надання літаків F-16 Україні писав і міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.
Раніше про перші постачання винищувачів F-16 від союзників по НАТО писало агентство Bloomberg з посиланням на власні джерела. Українська сторона поки не давала підтверджень, що літаки вже на озброєнні.
Газета The Times із посиланням на свої джерела теж повідомила, що Україна отримала шість винищувачів F-16, це постачання здійснили Нідерланди. За інформацією видання, невдовзі Київ отримає нову партію винищувачів, цього разу від Данії. Раніше газета The Daily Telegraph, також посилаючись на джерела, інформувала, що винищувачі задіювали як ППО.
*
Відкрита лекція ректора Вадима Ткачука в University of Reading (Велика Британія)
30 липня 2024 року розпочався візит делегації університету до Університету Редінг (University of Reading) на чолі з ректором університету Вадимом Ткачуком та за участі Олександра Лабенка, проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародної діяльності та заступника декана економічного факультету з наукової роботи Юлії Негоди (керівник проєкту – Підтримка жіночого лідерства в освіті. Реалізується спільно з Університетом Редінг).
Ректор презентував університет та провів лекцію про сучасний стан та виклики сільського розвитку в Україні. Ця подія є важливим кроком у напрямку реалізації стратегії інтернаціоналізації університету як одного з пріоритетів його розвитку.
Попри період відпусток та канікул, на лекцію зібралося більше 30 викладачів та аспірантів. Усі присутні з великою зацікавленістю слухали виступ Вадима Ткачука та по завершенню задали багато цікавих запитань.
Вадим Ткачук детально розповів про стан і роль аграрного сектору в економіці країни та забезпеченні глобальної продовольчої безпеки, про виклики ведення сільського господарства в умовах війни, про важливу роль освіти і науки в реалізації політики та цілей сталого розвитку. Було окреслено напрями розвитку співпраці між двома університетами, зокрема у сфері регенеративного сільського господарства, збереження біорізноманіття, відновлення родючості грунтів, подальшої спільної проектної діяльності, програми подвійних дипломів тощо. Вадим Ткачук також поділився думками щодо шляхів переходу від експортно орієнтованого сировинного шляху розвитку сільського господарства до створення ланцюжків доданої вартості, диверсифікації виробництва, розвитку кооперації.
Серед присутніх був директор школи сільського господарства, політики та розвитку Саймон Мортімер. Його зацікавили питання щодо можливостей співпраці з питань розвитку переробної промисловості, органічного землеробства та відновлення родючості та якості ґрунтів, що є актуальними темами для обох університетів і може стати основою майбутньої співпраці.
Лекція підкреслила важливість міжнародної співпраці у вирішенні глобальних викликів, що стоять перед сучасною освітою та наукою і стала платформою для обміну досвідом та ідеями на перспективу.
Проведення таких заходів є важливим кроком у зміцненні міжнародних зв’язків та обміну досвідом між університетами і дозволяє не лише підвищити рівень знань і навичок викладачів та студентів, але й сприяє розвитку науки та освіти в глобальному контексті.
*
Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що "обурений" кіберзнущанням над хореографом церемонії відкриття Олімпійських ігор Томасом Джоллі
*
Міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер підписала 2 серпня в Парижі попередню угоду про подання країною заявки на проведення Олімпіади в 2040 році
*
Болгарія стане першою у світі країною, яка проведе олімпіаду зі штучного інтелекту
*
Молдовське Міноборони попередило, що найближчими днями дорогами країни пересуватиметься військова техніка через навчання з військами Румунії і США
*
Афіни продовжили угоду із Вашингтоном про розміщення американських безпілотників MQ-9 на авіабазі "Ларісса" ще на рік - до липня 2025 року
*
Румунія, за прикладом інших європейських країн, планує розвивати озброєння у співпраці з Україною, зокрема, зосередившись на протикорабельних ракетах Р-360 «Нептун»
*
В операційній зоні Сил оборони півдня українські захисники минулої доби відбили два російські штурми на Оріхівському напрямку та шість - на лівобережжі Дніпра
*
На Луганщині минулої доби в атаках поблизу Невського та Макіївки ворог задіяв понад 140 БПЛА та авіацію
*
На фронті за минулу добу зафіксовано 123 бойові зіткнення, 36 із них - на Покровському напрямку
*
На Харківському напрямку військові РФ основні зусилля концентрують у напрямку населених пунктів Глибоке і Вовчанськ
*
S&P знизило кредитний рейтинг України до вибіркового дефолту через реструктуризацію євробондів
*
Індекс Біг Мака: Яким має бути «реальний» курс гривні до долара в Україні
Українська гривня недооцінена щодо долара на 49,5%. Про це йдеться в даних рейтингу видання The Economist за липень 2024 року.
Вартість Біг Мака в Україні становить 118 грн, тоді як у США бургер коштує $5,69. Таким чином, українська валюта недооцінена на 49,5% порівняно з фактичним обмінним курсом 41,05 грн/$.
За курсом купівельної спроможності гривня повинна бути на рівні 20,74 грн/$.
За даними видання, найбільш недооціненими валютами світу у липні 2024 року є грошові одиниці:
Тайваню,
Індонезії,
Єгипту,
Індії,
ПАР.
Найбільш переоцінені валюти
швейцарський франк — на 41,8%,
уругвайський песо — на 24,3%,
норвезька крона — на 18,9%,
аргентинський песо — на 15%,
євро — на 6,5%,
британський фунт — на 3,6%.
У січні 2023 року згідно з індексом Біг Мака, $1 в Україні повинен був коштувати 17,16 грн.
У 2022 році українська гривня опустилася на шосте місце з кінця в списку найбільш недооцінених валют світу в оновленому індексі Біг Мака.
У 2021 році згідно з індексом Біг Мака, $1 в Україні повинен коштувати 11,5 грн.
У 2019 українська гривня була однією з найбільш недооцінених валют світу, а її реальний курс, згідно з індексом Біг Мак, повинен був становити 10,05 грн/$.
У 2018 році гривня за індексом Біг Мака була недооцінена на 65,1% — найбільше у світі. Тоді наголошувалося, що реальний курс гривні повинен становити 9,68 грн/$.
У дослідженні, яке проводиться з 1986 року, оцінюється вартість бургера «Біг Мак», який продається в популярній мережі фаст-фудів «МакДоналдс». The Economist порівнює вартість бургерів у всіх країнах світу з його вартістю в США.
Рейтинг Біг Мака почали складати в 1986 році і за основу розрахунків взяли ціну звичайного бургера. Фінансисти пояснили свій вибір тим, що гамбургер Біг Мак — це своєрідний аналог продуктового кошика оскільки в ньому є хліб, м'ясо, і овочі.
*
Уряд затвердив порядок видачі дозволів для використання особливо небезпечних хімречовин
Дозвільна процедура відповідатиме вимогам регламенту ЄС. Це одне з євроінтеграційних зобов'язань України
*
На митниці запрацювала нова система оформлення, у Службі кажуть про збільшення пропускної здатності держкордону
З червня її тестували на посту «Ужгород автомобільний»
*
НБУ за тиждень зменшив продаж валюти на міжбанку
*
Податок з обороту в законопроєкті про зростання податків, імовірно, буде замінено підвищенням ПДВ - Гетманцев
*
За даними Державної казначейської служби, за липень 2024 року до загального фонду державного бюджету надійшло 118,2 млрд гривень у порівнянні з 143,5 млрд у червні. Видатки також зменшились до 264,3 млрд грн із 286,7 млрд грн у червні
*
Кабінет Міністрів розширив програму "єРобота" для аграріїв за напрямком створення нових садів і теплиць: більше українських виноробів зможуть скористатися виплатами
*
З початку дії програм відновлення енергетичних спроможностей банки схвалили заявок на кредити на суму 3,6 млрд грн. Загальна ж сума заявок, поданих бізнесом із початку червня, становить близько 39,1 млрд грн
*
Споживачі у семи областях України залишаються без електропостачання через російські обстріли
*
В Україні продовжують скорочуватися обсяги IT-експорту
У червні 2024 року обсяг IT-експорту становив 512 млн дол., що на 8,6% менше, ніж у травні, і на 10,6% менше показника торічного червня.
*
У липні в Україні було зареєстровано 6,4 тис. нових легкових автомобілів, на 24% більше, ніж місяцем раніше
*
У переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів України з 5 серпня розпочинається нерестова заборона на вилов раків, у деяких областях заборона стартує пізніше
*
Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) профінансує будівництво модульного містечка для переселенців на Сумщині – підписано тристоронній меморандум з ОВА та Нижньосироватською сільською радою
*
"Укрнафта" оновила ще чотири АЗК у Києві
*
Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області розірвала з ТОВ "Шляхове будівництво "Альтком" угоду з ремонту відрізку дороги Т-08-15 Більмак (наразі селище Кам’янка) у Запорізькій області на суму 1,24 млрд грн
*
Переможець першого тендеру на відбудову "Охматдиту" "Буд-технолоджі" має вийти з проєктів будівельної групи Sensar Development, якщо хоче продовжити брати участь у тендерах
*
Правоохоронці звинувачують "Київтеплоенерго" у завищенні цін на обладнання, що було передане як гуманітарна допомога
*
Жіноча збірна України виступить у фіналі олімпійського турніру з фехтування на шаблях у Парижі (Франція)
*
У санаторії "Чорномор'я" у Ялті тимчасово окупованого Криму партизани виявили пункт управління ФСБ РФ
*
У Чорному морі станом на 6:30 суботи, 3 серпня, перебуває один російський корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр", загальним залпом до чотирьох ракет
*
Сили оборони уразили в Севастополі підводний човен РФ «Ростов-на-Дону» та ЗРК С-400 - Генштаб

*******
Всі, всі, всі на корабель
*
Заява глави МЗС Угорщини, що Хорватія – ненадійна для транзиту нафти країна, викликала обурення в Загребі
***
Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило суверенний рейтинг Кенії до "B-" з "B" у п'ятницю 2 серпня, посилаючись на підвищені ризики для державних фінансів країни
***
У липні експорт російської нафти з ключових західних портів впав до 19-місячного мінімуму, підкріпивши загальне зниження морських нафтових потоків у всьому світі
***
Мінфін США продовжив дозвіл на певні фінансові операції з російськими установами, які потрапили під санкції, до 12 жовтня 2024 року
***
У Великій Британії у кримінальній справі про підпал пов'язаного з Україною підприємства в Лондоні, до якого, як вважається, причетна група "Вагнера", з'явились нові підозрювані
***
Верховний суд Чехії напередодні підтвердив вирок у вигляді позбавлення волі на термін 21 рік Алоїзу Полаку, який воював на Донбасі в лавах проросійських сил
***
Швеція заявила в суботу, що закриває своє посольство в ліванській столиці Бейруті через побоювання, що війна в Газі може перерости в регіональний конфлікт на Близькому Сході
***
За останні два місяці середньодобові втрати росіян вбитими і пораненими знизилися з максимального за весь час повномасштабної війни рівня – з понад 1262 особи на добу в травні – до 1140 осіб у липні 2024 року.
Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії про російсько-українську війну.
Незважаючи на це зниження, останні три місяці відзначилися найбільшими втратами для російських військ з лютого 2022 року, згідно зі звітами українського Генерального штабу.
Зменшення середньодобового показника, ймовірно, свідчить про те, що російські війська консолідують позиції на харківському напрямку. Хоча цей новий підхід збільшив тиск на фронті, ефективна українська оборона та брак російської підготовки зменшує здатність Росії використовувати будь-які тактичні успіхи для досягнення ширших оперативних переваг.
Рівень втрат російських військ, ймовірно, продовжуватиме в середньому перевищувати 1000 осіб на день протягом серпня 2024 року, оскільки Росія продовжує наступальні операції на широкому фронті від Харкова на півночі до Роботиного на півдні України.
Наприкінці липня британська розвідка прогнозувала, що Росія продовжить тактичне просування в найближчі тижні попри обмежену загальну оперативну спроможність.
Також у МО Британії відзначали, що середньодобові втрати Росії убитими й пораненими протягом травня і червня 2024 року зросли до максимальних за весь час її загарбницької війни проти України.
***
Понад 100 поліцейських-карабінерів у п'ятницю провели масштабну операцію в Італії проти підозрюваних у причетності до мафії та торгівлі наркотиками
***
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що залучення німецьких збройних сил до захисту Ізраїлю від потенційної широкомасштабної іранської атаки не обговорюється
***
Після чергової ночі заворушень і безладів у деяких частинах Великої Британії вісім людей були заарештовані в Сандерленді за скоєні правопорушення
***
Міністерство закордонних справ Німеччини заявило у п'ятницю, що Росія все ще утримує "невелику двозначну кількість людей" з німецьким громадянством
***
У слідчому ізоляторі у Біробіджані (Єврейська автономна область РФ) після голодування помер 39-річний антивоєнний активіст Павло Кушнір
***
Щонайменше 32 людини загинули, а десятки були поранені внаслідок нападу терориста-смертника та озброєних людей на популярний пляж у столиці Сомалі Могадішо у п'ятницю
***
Польсько-білоруського журналіста Анджея Почобута не видали Польщі в ході обміну ув'язненими між РФ та країнами Заходу, що відбувся 1 серпня. Натомість російського шпигуна країна віддала
***
У Великій Британії висунули обвинувачення ще двом особам в межах розслідування підпалу у Лондоні підприємства, пов'язаного з Україною, який могли курувати російські спецслужби
***
Іран заарештував понад два десятки людей, зокрема двох офіцерів розвідки та військових чиновників, після вбивства одного з лідерів ХАМАСу Ісмаїла Ханії
***
На аеродромі Морозовськ в Росії супутники NASA зафіксували масштабні осередки пожеж
Українські сили оборони у ніч проти суботи, 3 серпня, завдали удару по аеродрому Морозовськ у РФ. Як видно з супутникових знімків, вибухи лунали на всій території летовища.
***
Українські безпілотники вдарили по нафтобазі «Губкінська» в Бєлгородській області - СБУ
***
Безпілотники Головного управління розвідки Міністерства оборони України уразили склад пально-мастильних матеріалів на території комбінату «Атлас» Управління Федеральної агенції державних резервів РФ поблизу населеного пункту Каменськ - Шахтинський у Ростовській області
***
ISW - Влада РФ заарештувала ексзаступника командира з тилу 144-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Московського військового округу полковника Дмитра Пєшкова, ймовірно, на тлі російських невдач на фронті
***
Звільнений з російської в'язниці Еван Гершкович попросив взяти інтерв’ю у путіна
Кремль розгляне запит на інтерв'ю, якщо такий надійде, заявив у відповідь на це Пєсков
***
Трамп розкритикував обмін в'язнями між росією і США, назвавши його «перемогою путіна»
Він заявив, що якби він був президентом, то визволив би політв’язнів без потреби випускати кілера
***
Глобальні морські потоки нафти скорочуються через різке падіння російського експорту
***
Малійські повстанці заявили про загибель понад 80 «вагнерівців» під час розгрому урядових військ на півночі країни
***
Двох співробітників Центробанку затримали за багатомільйонні махінації із старими купюрами
***
У затриманого заступника голови МНС по Краснодарському краю знайшли 250 млн рублів і 50 об'єктів нерухомості
***
Росіяни стали частіше просити банки реструктурувати кредити
***
Україна випередила Росію за кількістю використаних далекобійних дронів – Forbes
*
Тихої ночі та скорішої Перемоги нам всім