Бабусині страви: "Білоруський борщ"

Бабусині страви: "Білоруський борщ"

Інгредієнти:

  • Свинячі кістки 100 грам
  • Яловича грудинка 80 грам
  • Морква 1 шт
  • Сосиски 20 грам
  • Буряк 80 грам
  • Томат 1 ст. ложка
  • Картопля 2 шт
  • Цукор 1 чайна ложка
  • Корінь петрушки 10 грам
  • Лук 1 шт
  • Сало свиняче 10 грам, Борошно пів чайної ложки, Оцет пів чайної ложки, Сметана 1 чайна ложка, Лавровий лист, Зелень, Сіль, перець (за смаком)

  • Спосіб приготування:

    • Зваримо свинячі кістки разом з яловичої грудинкою.
    • помиємо і наріжемо соломкою цибулю, петрушку і моркву. Відправимо пасеровану на свинячому салі близько 10 хвилин, після чого додамо томат, борошно і залишимо ще на 10 хвилин.
    • Зваримо буряк. Потім очистимо і нашинкуем.
    • У бульйон кладемо картоплю, нарізану часточками. Доводимо до кипіння, після чого кладемо варений буряк і пасеровані суміш, коріння, лавровий лист і перець. Залишаємо варитися 15 хвилин.
    • У самому кінці заправляємо борщ оцтом і цукром.
    • При подачі на стіл, у порцію кладемо сосиски, м'ясо, сметану і все посипаємо зеленню.