Бабусині страви: "Десерт сметанно-кокосовий"

Бабусині страви: "Десерт сметанно-кокосовий"

Інгредієнти:

  • 200 грам сметани
  • склянку питних вершків (20%)
  • 3-4 столові ложки цукру
  • 2 столових ложки кокосової стружки
  • 20-25 грам желатину
  • пакетик ваніліну
  • шоколад для прикраси

  • Спосіб приготування:

    Желатин потрібно замочити в невеликій кількості води хвилин на 30.

    Вершки виливаємо в каструлю, додаємо сметану, цукор, ванілін.

    На повільному вогні доводимо до кипіння, додаємо кокосову стружку і желатин, розмішуємо до розчинення желатину, охолоджуємо.

    Сметана у вершках візьметься невеликими пластівцями - в цьому і сенс, вони в поєднанні зі стружкою кокоса дають дуже цікаву консистенцію в желе.

    Коли десерт охолонув, розливаємо по порційних формам і ставимо в холодильник для желерування.

    Готовий десерт можна прикрасити шоколадом, а можна м'ятою, фруктами або ягодами.