Бабусині страви: "Домашня піца"

Бабусині страви: "Домашня піца"

Інгредієнти:

  • тісто:
  • молоко - 0,5 л
  • маргарину - 250 г
  • яйця – 2 шт
  • рослинна олія - 2-3 столові ложки
  • борошно - 6-7 склянок
  • сухі дріжджі - 2,5 чайні ложки
  • сіль - 1 чайна ложка
  • цукор - 1 столова ложка
  • Начинка:
  • Цибуля, Морква, Гриби, Капуста Свіжі помідори, Шинка, Мариновані огірки, Твердий сир, Майонез, Кетчуп

  • Спосіб приготування:

    Готуємо тісто майбутньої піци:

    1. Для того, щоб можна було розтопити маргарин потрібно підігріти молоко на повільному вогні, потім додати сіль, цукор.
    2. Тепер в цю теплу масу всипати дріжджі і борошно, попередньо просіявши його (щоб тісто було пишніше). Замісити тісто, воно повинно виходити м'яким, додайте в кінці процесу замішування рослинну олію.
    3. Дати тісту піднятися у 2-3 рази, щоразу опускаючи - «підмішуючи» його. Потім розкачати тісто і укласти на деко.

    Тепер займемося приготуванням смачної начинки для нашої піци:

    1. Обсмажити на рослинній олії порізану ріпчасту цибулю, моркву, гриби (якщо дрібні, наприклад маслюки, залишити звичайно цілими, різати не варто, тут підійдуть гриби будь-якого виду мариновані або свіжі).

    2. Обсмажити капусту - свіжу і квашену перемішати навпіл (50/50) і тушкувати майже до готового стану.

    3. Тепер потрібно нарізати шинку соломкою, укласти шинку на шар обсмаженої тушкованої капусти, додати зверху шар нарізаних свіжих помідорів, натерти на терці сир твердий, і зверху змастити майонезом. Для гостроти можна додати мариновані огірочки також нарізані соломкою.


    4. І нарешті найголовніше викласти начинку на тісто (викладене вже на деко), але перед тим як викладати шарами начинку на тісто потрібно змастити тісто кетчупом, краї піци трохи підщипнути.

    5. Хвилин за 5-7 (всього піца запікається близько 30-40 хвилин) до закінчення випікання витягнути деко з піцою і зверху посипати дрібно порізану зелену цибулю, кріп і петрушку, а також зверху в середину піци збити сире яйце. Піца готова!