Інгредієнти:
Спосіб приготування:
на 60-70 штук.
1. Прогріваємо духовку до 180 ° C.
2. У великій мисці збиваємо міксером масло кімнатної температури і цукор до пишної білої маси (близько 5 хвилин).
3. Додаємо ваніль і продовжуємо збивати.
4. Додаємо борошно, мигдаль і кокосову стружку, перемішуємо.
5. Крихти сухариків не повинні бути і дуже великої і дуже дрібної форми - близько 5-8 мм. Додаємо в тісто три мелених житніх сухарика. Добре перемішуємо
6. З тіста формуємо кульки діаметром близько 3 см і викладаємо на пергаментному папері на деко.
7. Беремо два блюдця - в одне насипаємо цукор-пісок (можна додати трохи кориці), в інший додаємо одну столову ложку рослинної олії.8. Вибираємо пристосування, за допомогою якого ми будемо сплющувати кульки з тіста. Можна взяти звичайний гранований стакан або прес для кави.
9. Змащуємо дно нашого преса маслом і змочуємо в цукрі.
10. Притискаємо його до кульки тіста, поки вона не досягне товщини 5-6 мм. При цьому тісто буде розтріскуватися по краях. Ще раз змочуємо в цукрі і прикладаємо прес до печива, не натискаючи, щоб цукор прилипнув до печива.
11. Повторюємо процес з рештою печива.
12. Випікаємо 9-12 хвилин, поки краї печива не набудуть легкого рум'яного відтінку.
13. Щоб готове печиво не було з папером і щоб не потрібно було мучитися зі зняттям пергамента з печива, знімаємо печиво силіконовою лопаткою, поки розплавлений цукор на листі ще не застиг.14. Обов'язково даємо печиву охолонути (тоді воно стає розсипчастим і хрустким) і подаємо на стіл.