Інгредієнти:
- Півтори ложки борошна,
- 35 г вершкового масла,
- Сіль за смаком.
Льєзон
- Яєчний жовток,
- Півсклянки молока або вершків,
- 25 г вершкового масла.
Спосіб приготування:
1. Рибу чистимо, гарненько промиваємо, розрізаємо на шматочки одного розміру.
2. З голів варимо рибний бульйон.
3. Печериці чистимо, видаляємо ніжки, капелюшки промиваємо.
4. Викладаємо печериці в каструлю, додаємо шматочки вершкового масла. Вичавлюємо зверху сік чверті лимона.
5. Заливаємо печериці водою, закриваємо каструлю кришкою і варимо на повільному вогні до готовності.
6. Картоплю нарізаємо скибочками і варимо до готовності в підсоленій воді.
7. Змащуємо сотейник маслом, викладаємо рибу, зверху - цибулю і подрібнену зелень петрушки.
8. Додаємо бульйон, приблизно на одну третину шару риби, солимо, закриваємо сотейник кришкою.
9. Відварюємо рибу до готовності при трохи помітному кипінні.
10. Готуємо білий соус: проціджуємо рибний бульйон, додаємо сік від печериць і все кип'ятимо.
11. Робимо льєзон: збиваємо один жовток, доливаємо молоко або вершки, перемішуємо з "розтопленим" вершковим маслом. Льєзон акуратно вводимо в соус.
12. Викладаємо на порційні тарілки рибу, зверху кладемо печериці, поруч - картоплю. Поливаємо рибу соусом.