Бабусині страви: "Здобні пиріжки"

Бабусині страви: "Здобні пиріжки"

Інгредієнти:

  • молоко - 0,5 л
  • дріжджі - 50 г
  • яйця – 3 шт
  • маргарин - 150 г
  • цукор - 4 ст. л. (з гіркою)
  • сіль – 1 щіпка
  • борошно - 1 кг

  • Спосіб приготування:

    1. У тепле молоко додайте дріжджі, цукор і розведіть до повного розчинення. Додайте борошно, перемішайте. Поставте в тепле місце на 30-40 хвилин, хай підійде.
    2. В окремому посуді збийте 2 яйця і один білок.
    3. Коли тісто підійде, перемішайте його і влийте в нього збиті яйця. Введіть у тісто розтоплений маргарин. Додайте сіль та ванілін. Додайте борошно і вимісіть тісто.
    4. Нехай тісто підійде двічі. Тісто має бути не туго замішаним.
    5. З готового тіста зліпіть пиріжки і коли вони підійдуть на пергаменті, змажте їх жовтком, в який додайте 1 ст. л. води.
    6. Випікайте в духовці на помірному вогні. Коли пиріжки спечуться, викладіть їх на блюдо і посипте пудрою.