"Денний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Денний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

«Жодних російських національних меншин в Україні немає і не може бути. Ми не готові навіть вести дискусію про якісь винятки, тому що представники народу, який сьогодні здійснює геноцид українського народу, робить агресію, веде війну проти України, не можуть мати жодних привілеїв у нашій країні щодо будь-яких нюансів, пов'язаних з їхнім національним. меншістю».

Той випадок, коли важко не погодитись зі Стефанчуком.


CNBC повідомляє, що головна мета візиту Остіну до України - зустріч із Залужним та детальний аналіз додаткових потреб України, які витікають зі статті Главкома, а саме - авіація, ППО, ATACMS-300 km. Всі інші зустрічі для протоколу.

Проте, нагадаю - задовольнити додаткові потреби ЗСУ Пентагон зможе лише після затвердження Конгресом пакету допомоги Україні на 2024 рік.


Politico: До початку бойових дій в українській столиці проживало близько 3,9 млн людей.

Однак до весни 2022 року 1,9 млн людей покинули Київ. Зараз більшість із них повернулися.

На той час нерідко можна було зустріти пропозиції про оренду квартир у Києві за ціною комунальних послуг.

За даними ЛУН, до осені 2022 року ціни на оренду практично повернулися до рівня, що існував до лютого 2022 року.


Окупаційна адміністрація кацапів втекла з Олешків до Великих Копанів!


Українські ЗМІ стверджують, що більшість енергооб'єктів країни отримали трирівневий захист:

перший рівень – для захисту від вибухової хвилі або непрямих атак"Шахедів" (габіони – мішки з піском, скріплені металевими клітинами);

 другий рівень – конструкції для захисту від прямого влучення дронів;

третій рівень – масштабні конструкції для комбінованого захисту від ударів ракет та "Шахедів".

Для забезпечення трансформаторів на підстанціях спорудили стіни із бетонних блоків. Також використовують циліндричні клітки, наповнені піском та камінням - захищають у 80-90% випадків.


VA: Гельсінкі має намір повністю покінчити з політикою «фінляндизації».

Для запобігання незаконному перетину кордонів з російської сторони, з 18 листопада влада Фінляндії закрила найбільші контрольно-пропускні пункти.

Старший науковий співробітник Фінського інституту міжнародних відносин Юссі Лассіла констатував, що після 24 лютого 2022 року у свідомості його співвітчизників відбувся перегляд ставлення до Росії.

«Швидкість, з якою змінилася громадська думка і вирішилося питання членства в НАТО, виявилася сюрпризом навіть для самої Фінляндії. Хоча деякі ознаки цього були й раніше – зараз при владі в нашій країні політики того покоління, що не думає у категоріях Холодної війни. І зміни ставлення до Росії почалися ще 2014 року, але справжній переворот у суспільній свідомості відбувся після повномасштабного вторгнення Росії в Україну минулого року»,

– експерт у розмові з кореспондентом VA.

❗️Хтось перед широкомасштабним вторгненням казав, що для України найкращий варіант - це «фінляндизація» своїх відносин з росією. В реалі ж вийшло, що не Україна «фінляндизувалась», а Фінляндія «українізувалась».