«Другий поспіль суддя Печерського суду взяв самовідвід по "справі Журавля"» - Гліб Бабіч

«Другий поспіль суддя Печерського суду взяв самовідвід по "справі Журавля"» - Гліб Бабіч

Хтось скаал їм, що вираз "Тягнути кота за яйця" - це непогана схема роботи суду, коли в якості відповідача - людина, що займає кабінет Президента України.

Вони ж казали, що це справа нічим не загрожує найвпливовішому політику? Що він ні в чому не винен? Ну подумаєш, "взяв під особистий контроль" справу з евакуації пораненого розвідника-морпіха з сірої зони. Та так, що той стік кров'ю, не дочекавшись допомоги.

Так як же ж? Чому ж скоро рік триває судовий пінг-понг. А рішення щодо внесення справи до Єдиного реєстру, з усіма наслідками і процесуальними діями, що судом прийнято (і не скасовано), але повернуто на новий розгляд.

І тепер вони не "тягнуть кота" - а знущаються над правосуддям, законом і здоровим глуздом. Самовідвід минулого судді і призначення нового відняло більше трьох місяців! І тепер - знову?

Хоча, я розумію суддів. Лізти в це не хочеться. Занадто резонансно. І ситуація бридка - по всім діям влади. І бруд.

Та й "зверху" телефонують і командують "тягнути кота". Та й бруднитися не хочеться.

Як же ж так, Володимире Олександровичу? Вам же ж боятися нема чого?. Ви ж навіть законом прикриті на час каденції? Чого ж так упиратися і тиснути на всі педалі?

Не хочеться ганьби? Так ситуація і так для вас - повна ганьба.

Ну що ж. Ми трохи почекаємо призначення нового судді. А потім трохи струснемо звичний вам цирк - в сторону виконання закону і правосуддя.

Ви, і працююча на вас "циркова схема" впроваджена вами в армію - все одно відповість за все. І ви ж це відчуваєте, правда?

Є така штука - справедливість. Іноді вона приходить повільно, і змушує себе чекати. Але все одно настає.

А тягнути кота заяйця - оманлива приказка. Це завжди погано закінчується.

Не вірите? Візьміть кота, спробуйте потягнути - і подивіться чим закінчиться. Якщо залишиться чим дивитися.