Кровосісі. Газові угоди Тимошенко. Грип H1N1. Податковий Майдан | Україна 2009-2011 | "Машина Часу"

Кровосісі. Газові угоди Тимошенко. Грип H1N1. Податковий Майдан | Україна 2009-2011 | "Машина Часу"

00:00 Вступ. 30 років тому, 24 серпня, у стінах Верховної Ради тоді ще УРСР було ухвалено акт проголошення незалежності України. З нагоди цього ювілею "Машина часу" вирішила згадати все. Принаймні майже усе - як Україна спиналася на ноги і як росія та її 5 колона тягли її назад в імперію.

00:40 2009. Газові угоди між Тимошенко та Путіним - "бери або плати". У 2009 українцям вперше оголосили про пандемію, і вперше закликали одягати маски у громадських місцях. Бо - свинячий грип. Президентом США став перший афроамериканець - Барак Обама. Перша жінка - Даля Грибаускайте стала президентом Литви. СБУ піймала організатора убивства Гонгадзе - генерала міліції Пукача.

05:41 2010. Віктор Ющенко програє вибори, і за результатами другого туру переміг Віктор Янукович. Податковий кодекс Азарова викликав масові протести підприємців. Уже в перший рік президентства Януковича зібрався перший Майдан – "податковий". У 2010 в Україні виник скандально-відомий рух Фемен. Згодом він знайшов ентузіасток по всьому світу. У мексиканській затоці вибухнула глибоководна добувна платформа. Внаслідок цього стався найбільший у світі вилив нафти. У Росії під Смоленськом розбився літак президента Польщі Леха Качинського.

11:07 2011. У різних країнах запам’ятали по різному. На Близькому Сході це був час надій - ціла хвиля кольорових революцій, відомих як Арабська весна. У Західній Європі і Азії - час жаху через масштабний теракт Андерса Брейвіка і вибух АЕС у провінції Фукусіма. А у Києві, в Адміністрації президента, Віктор Янукович провів свій перший саміт Україна-ЄС. І це теж була катастрофа.