"Неділя, вечір. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Неділя, вечір. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за день Захисникам України.
Героям слава! Слава! Слава!
*
Тисячі протестувальників заповнили вулиці Тель-Авіва і Єрусалима в Ізраїлі, а дві окремі групи закликали уряд піти у відставку і вимагали звільнити заручників, утримуваних бойовиками ХАМАС у Газі
*
Президент США Джо Байден пожартував над своїм суперником на президентських виборах під час виступу на щорічній вечері в клубі Gridiron у Вашингтоні.
Байден виступив перед більш ніж 650 гостями, серед яких були прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар, засновник Amazon і власник Washington Post Джефф Безос, а також генеральний директор TikTok Шоу Зі Чу.
"Один кандидат занадто старий і психічно непридатний для того, щоб бути президентом. Інший – це я", – заявив Байден.
Байден підкреслив важливість преси, яка, за його словами, не є "ворогом народу", що різко контрастує з попередніми висловлюваннями Трампа про ЗМІ.
Він також згадав про війну РФ проти України: "Ми не схилимось, вони (українці) не схиляться і я не схилюсь", – сказав очільник Білого дому.
*
Президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод у березні здійснить робочий візит до країн Південної Європи з метою адвокації інтересів України.
Основними темами зустрічей будуть шлях України до НАТО та Євросоюзу, консолідація підтримки України у світі, а також підтримка вимушено переміщених українців закордоном.
*
Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс відзначив значний внесок Німеччини у допомогу Україні, але хотів би, щоб Берлін все ж зважився на передачу далекобійних ракет Taurus
*
Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс і командувач британської армії Тоні Радакін під час візиту в Україну дали поради вищому керівництву і військовим командувачам щодо стратегії у війні проти РФ - тримати оборону на сході і зосередитися на ударах по Криму
*
Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що між ним і канцлером Німеччини Олафом Шольцом немає конфлікту попри нещодавні розбіжності щодо бачення ситуації з війною РФ проти України
*
Президент Франції Еммануель Макрон запевнив, що обов'язково здійснить візит в Україну - Приїду в Україну з конкретними пропозиціями та рішеннями
*
Президент Франції Емманюель Макрон пояснив, як він прийшов до ідеї щодо розміщення іноземних військ на території України.
Макрону нагадали, що він на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну намагався підтримувати контакти з главою Кремля Владіміром Путіним, на що той відповів, що робив це "поки було можливо".
Але після низки резонансних масових злочинів російських окупаційних військ, зокрема, масового вбивства в Бучі французький президент зрозумів, що "війна вступила в нову фазу".
"І я дуже довго розумував з цього приводу і прийшов до висновку, що сьогодні ситуація дуже складна. Ми всі захоплені тим, що робить український народ. Росія зорганізувалась на довгострокову війну, а у 2024 році на міжнародній арені дуже багато невизначеності щодо перспектив у цій війні. І тому нам треба не тільки визначати, як іти до миру, але і яким буде цей справжній мир, який забезпечуватиме безпеку України і Європи. І саме тому був потрібен цей новий імпульс, щоб пришвидшити допомогу", – зазначив Макрон.
За його словами, "якщо ворог каже, що в нього лімітів немає, то чому ми повинні говорити, що в нас є ці ліміти".
"Ми маємо мету не допустити перемогу Росії у цій війні. І саме тому ми продовжуватимемо бути пліч-о-пліч з Україною, тому що не буде миру в Європі, якщо Україна капітулює", – додав Макрон.
*
Олаф Шольц - Велика кількість жертв серед цивільного населення в результаті ізраїльської атаки на місто Рафах в Газі зробить регіональний мир "дуже складним"
*
Канцлер Німеччини Олаф Шольц вирушив з візитом до Ізраїлю, під час якого планує зустрітися з прем’єр-міністром країни Біньяміном Нетаньягу
*
У неділю, 17 березня, польські фермери розпочнуть блокувати кордон з Німеччиною – блокада триватиме чотири дні
*
Польські органи місцевого самоврядування у різних регіонах країни забороняють фермерам із міркувань безпеки блокувати важливі відрізки доріг
*
Європі не вистачає €56 млрд для фінансування оборонних витрат НАТО – FT
Зазначається, що Італія, Іспанія та Бельгія не можуть досягти витрат на рівні 2% від ВВП
*
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто повторив, що офіційний Будапешт не підтримає призначення очільника уряду Нідерландів на посаду генсека НАТО, натякнув на підтримку кандидатури президента Румунії на посаду генсека НАТО
*
Україна до кінця місяця збиватиме лише одну з п'яти ракет через дефіцит боєприпасів — The Telegraph
При цьому зараз Україна намагається збивати чотири з п'яти
*
Американські БТР M1117 нарешті доїхали до ЗСУ: їх чекали ще у 2022 році
Бронетранспортери M1117 для України увійшли у пакет допомоги від США від 4 листопада 2022 року
УЗбройних Силах України вперше засвітились американські бронетранспортери M1117. Відео з ними опублікував 425-й окремий штурмовий батальйон "Скала".
Відео вочевидь було знято на одному з полігонів, де проходить підготовка бійців, а коли саме воно було знято, залишається невідомим, хоча погодні умови можуть вказувати на те, що відео свіже.
Нагадаємо, що M1117 у кількості 250 одиниць були включені у пакет допомоги США, який був оголошений ще 4 листопада 2022 року. Його розмір склав 400 млн доларів, а окрім цих бронемашин у нього увійшли 45 танків Т-72, 1110 дронів Phoenix Ghost, річкові катери та ремонт ракет до ЗРК MIM-23 HAWK, системи зв'язку, розмічування тощо.
З усього цього переліку у ЗСУ вже засвітились відновлені та модернізовані, в тому числі і за американський кошт, у Чехії Т-72, зенітний ракетний комплекс MIM-23 HAWK, у США вже давали оцінку ефективності Phoenix Ghost у руках ЗСУ, а ось M1117 - не з'являвся у медійному просторі жодний раз.
*
Російські загарбники за минулу добу здійснили дві спроби штурмів на лівобережжі Дніпра і чотири - у районах Роботиного та на північний захід від Вербового Запорізької області
*
Російські диверсійні групи найчастіше пробують зайти на територію України через Сумщину
*
Проєкти розвитку експортної спроможності у фокусі роботи з ЄБРР
Команда Міністерства відновлення зустрілася з Першим Віце-президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Юргеном Рігтерінком, Керуючим Директором ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне та Заступницею Голови Представництва ЄБРР в Україні Іриною Кравченко.
«Україна розвиває стратегічні проєкти, які спрямовані на розвиток експортної спроможності України. Серед них — проєкти «Укрзалізниці» та Агентства відновлення. Ми зосереджені на прискоренні процесів двосторонньої співпраці з ЄБРР. Міністерство відновлення зацікавлене у тому, щоб процедури закупівель були швидкими настільки, наскільки це можливо», — наголосив на зустрічі Віцепрем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.
Він зазначив, що команда Міністерства провела моніторинг понад 100 проєктів у транспортному секторі, щоб визначити пріоритети, стан фінансування, потреби, стан впровадження та готовності.
У свою чергу, Юрген Рігтерінк наголосив на міцному партнерстві між Україною та ЄБРР та готовності Банку посилити співпрацю.
Нагадаємо, що за оцінкою Світового Банку потреби у реконструкції та відновленні України протягом 10 років становитимуть майже 485 мільярдів доларів США.
*
ЄБРР і надалі інвестуватиме в нашу економіку
Від початку повномасштабного вторгнення ЄБРР інвестував в економіку України понад 3 мільярди євро: насамперед у підтримку енергетичної безпеки, інфраструктури, галузей продовольства, торгівлі та приватний сектор. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, зустрічаючись із керівництвом Європейського банку реконструкції та розвитку на чолі з першим віцепрезидентом Юргеном Рігтерінком.
Робочу зустріч з ЮргеномРігтерінком провів також міністр фінансів Сергій Марченко.
Ключовими темами заходу стали співпраця України та банку і пріоритети на 2024 рік, а також упровадження українським урядом реформ за чотирирічною програмою з Міжнародним валютним фондом у межах Механізму розширеного фінансування (ExtendedFundFacility —– EFF).
«ЄБРР залишається найбільшим інституційним інвестором України. Завдяки тісній співпраці банку з урядом, зокрема в межах спільно напрацьованих з Міністерством фінансів ініціатив, вдалося забезпечити стабільну роботу та відновлення ключових суб’єктів критичної інфраструктури», — сказав Сергій Марченко.
У державному секторі економіки на стадії реалізації перебувають 12 спільних з ЄБРР проєктів загальним обсягом позик майже 2,6 мільярда євро. За останні два роки банк зробив значний внесок у підтримку фінансування критично важливих операційних витрат НЕК «Укренерго» та стабільності роботи системи передачі електроенергії. У 2022—2023 роках на підтримку ліквідності та стійкості роботи НЕК «Укренерго» ЄБРР спрямовано майже 600 мільйонів євро, надано грант від уряду Нідерландів на суму 70 мільйонів євро.
«Реалізація визначених заходів та політик допоможе підтримати макрофінансову стабільність і сприятиме європейській інтеграції України. Загалом 2024 року очікуємо залучити чотири транші від МВФ на суму майже 5,4 мільярда доларів», — цитує свого очільника Міністерство фінансів.
*
Харківський метрополітен спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку придбає 17 нових п’ятивагонних потягів.
Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов.
«Ця робота є складовою глобального проєкту з подовження третьої лінії метрополітену. Вона була розпочата задовго до вторгнення», — сказав Терехов.
Він зазначив, що кошти ЄБРР є цільовими та можуть бути використані виключно на потреби, заради яких були виділені.
До повномасштабного російського вторгнення в Україну в Харкові у 2019 році розпочалося будівництво третього електродепо, запуск якого планувався на 2020 рік. Також велися підготовчі роботи зі спорудження нової черги третьої лінії метро з двох станцій — «Державінська» і «Одеська». Відкриття станції «Державінська» передбачалося у 2020 році, а «Одеська» мала запрацювати у 2022 році. Між цими двома станціями була запроєктована майбутня станція «Каштанова». Загалом передбачалося подовження третьої лінії на південь із п’ятьма новими станціями, остання з яких мала з’явитися біля міжнародного аеропорту «Харків».
*
Програма ЄІБ з відновлення України запускає критичні інфраструктурні проєкти
Понад 100 міст і громад в Україні відновлять муніципальну інфраструктуру в межах двох програм відновлення Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Для цього український уряд виділив 161 млн євро місцевим бюджетам.
Ці кошти відкривають українським громадам шлях до відновлення, яке включає:
155 проєктів у межах Програми відновлення України, починаючи з навчального закладу на Вінниччині, де будівництво вже триває;
66 проєктів у межах Програми раннього відновлення України.
Ці ініціативи планується реалізувати у 2024-2025 роках. Вони спрямовані на відновлення соціальної інфраструктури, такої як лікарні, житлові будинки, школи, об’єкти водопостачання та каналізації на звільнених територіях і районах поблизу зони бойових дій, включаючи Київську, Одеську, Сумську, Харківську, Миколаївську та Запорізьку області.
«Це дозволить громадам пришвидшити реалізацію проєктів відновлення, зокрема закладів освіти та охорони здоров’я, центрів надання адміністративних послуг та критичних комунальних закладів, – зазначив Олександр Кубраков, віцепрем’єр-міністр із відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України. – Незважаючи на триваючу війну, ми повинні підняти нашу економіку, запустити наші підприємства та відновити критично важливу інфраструктуру».
Тереза Червінська, віцепрезидентка ЄІБ, відповідальна за операції в Україні, сказала, що підтримка України є головним пріоритетом для ЄІБ: «Попри щоденні ракетні обстріли, загиблих і поранених мирних жителів, масові переміщення, українці хочуть повернутися до довоєнного життя. І ЄІБ сповнений рішучості підтримувати їх».
Програма раннього відновлення України із фінансуванням 200 млн євро та Програма відновлення України із фінансуванням 340 млн євро – це дві кредитні угоди між ЄІБ та Україною, підписані у 2014 та 2020 роках відповідно. Ці угоди, підтримані грантами ЄС, покликані дати місцевим органам влади можливість відновити соціальну інфраструктуру й підвищивши рівень життя внутрішньо переміщених осіб та приймаючих громад.
Станом на березень 2024 року Програма раннього відновлення успішно завершила 97 проєктів, які охоплюють навчальні заклади, центри охорони здоров’я та об’єкти соціального житла, а ще 66 проєктів планується реалізувати у 2024-2025 роках.
Програма відновлення України відзначила початок свого першого проєкту з будівництва навчального закладу у Вінницькій області, що є ключовим кроком до реалізації ще 155 проєктів реконструкції соціальної інфраструктури протягом 2024-2025 років.
*
Лідери ЄС підтримають зміну кредитної політики Європейського інвестиційного банку, щоб дозволити фінансування оборонних проектів для стимулювання європейського оборонного виробництва після вторгнення росії в Україну.
Минулого тижня Європейська комісія закликала ЄІБ змінити свою політику кредитування, яка наразі прямо виключає кредитування суто військових проектів, щоб допомогти Європі наростити оборонне виробництво після вторгнення росії в Україну.
Але, як вказано, уряди деяких країн ЄС, особливо нейтральних країн, опираються цьому, побоюючись, що фінансування оборони може завдати шкоди найвищому кредитному рейтингу ЄІБ і не вирішити проблему, яка, за їхніми словами, полягає не в нестачі фінансування, а в нестачі довгострокових контрактів.
"Підвищення оборонної готовності сприятиме зміцненню суверенітету Союзу та вимагатиме додаткових зусиль для… покращення доступу європейської оборонної промисловості до державного та приватного фінансування, у тому числі через Європейський інвестиційний банк, серед іншого, шляхом перегляду визначення товарів подвійного призначення та політики кредитування оборонної промисловості", - ідеться у проєкті висновків.
*
13 й 14 березня міністр освіти і науки України Оксен Лісовий та перший заступник міністра освіти і науки Євген Кудрявець зустрілися з партнерами з розвитку: Світовим банком, UNICEF, UNESCO, USAID, United Nations, UN Women Ukraine, Global Partnership for Education, Save the Children, Education Cannot Wait, представниками Японії, Фінляндії, Швеції, Німеччини, Канади, а також компаній Apple, Google та Microsoft.
Для міжнародних партнерів ми представили «Стратегічний план діяльності Міністерства освіти і науки України до 2027 року» й освітній портфель Світового банку, зосереджений на концепції нового проєкту «Вдосконалення результатів освіти в скрутний час» (LEARN) та оцінюванні збитків під час повномасштабного вторгнення (RDNA3), узгоджений зі Стратегічним планом діяльності МОН до 2027 року.
Події останніх років: пандемія та повномасштабне вторгнення — негативно вплинули на стан сфери освіти і науки в Україні. Перед МОН постали такі ключові виклики: втрата людського капіталу, зруйнована інфраструктура, потреба в трансформації змісту та організації освітнього процесу й наукової діяльності, проблеми, пов’язані з фінансуванням освіти і науки.
Унаслідок повномасштабного вторгнення:
515 дітей загинуло / 1180 дітей поранено;
зруйновано 365 закладів освіти / пошкоджено 3798 закладів освіти;
17071 закладів освіти працюють у звичному режимі / 5455 — дистанційно / 4776 — змішано;
63 об'єктів наукової інфраструктури зруйновано / 442 пошкоджено.
Пропрацьовуючи Стратегічний план до 2027 року, ми орієнтувалися на поліпшення умов для всіх учасників освітнього процесу: освітян і науковців, дітей, дорослих. Адже в центрі уваги насамперед — особистість на різних етапах життя.
Місією МОН є трансформація української освіти та стимулювання розвитку науки в Україні для інтелектуального, культурного і професійного розвитку особистості, формування якісного людського капіталу та згуртування суспільства для утвердження України як рівноправного члена європейської спільноти, розбудови ефективної інноваційної конкурентоспроможної економіки та забезпечення високих стандартів якості життя.
Ми прагнемо не лише відбудувати зруйновані заклади освіти та наукові установи, а й трансформувати зміст і сенси освіти загалом, забезпечити сталий безперервний розвиток системи освіти для відновлення та розбудови конкурентоспроможної та інноваційної України.
Ознайомитися детальніше зі Стратегічним планом діяльності МОН до 2027 року можете за покликанням.
*
У січні-лютому 2024 року зростання українського ВВП оцінюють на рівні 3,6%
*
За тиждень з 11 по 15 березня Нацбанк зменшив купівлю валюти на міжбанку до 370 тис доларів, при цьому збільшивши продаж до 263 млн доларів
*
EastFruit - Овочівники цьогоріч планують розширювати площі під насадження цибулі, картоплі й капусти
*
Група Нафтогаз у січні-лютому 2024 року сплатила до державного та місцевих бюджетів 11,4 млрд грн податків
*
На Харківщині понад сотня родин отримали компенсацію за зруйноване окупантами житло
*
На деокупованій Херсонщині у Нововоронцовці облаштували старі колодязі - тепер вони придатні для забору води, загалом на втілення проєкту благодійники спрямували більш ніж 1,2 мільйона гривень
*
Третина українців має нижчий середнього рівень якості життя, а 70% невпевнені у майбутньому
26% українців мають симптоми, пов'язані з депресією
*
Мінкультури та ЮНЕСКО реалізують проєкт зі створення просторів для психологічної підтримки в бібліотеках
Проєкт допоможе працівникам бібліотек оволодіти техніками першої психологічної допомоги
*
У країнах Балтії під російськими посольствами проходять акції проти «виборів Путіна»
*
На північному заході Пакистану терорист-смертник протаранив вантажівкою, яка була начинена вибухівкою, військовий пост, унаслідок чого кілька військових загинули
*******
Всі, всі, всі на корабель
***
Міністр енергетики України Герман Галущенко підтвердив, що Україна не збирається продовжувати контракт на транзит газу із російським Газпромом.
"Я можу підтвердити, що ми не плануємо укладати жодних додаткових угод або пролонгувати дію цієї угоди", - сказав міністр.
Галущенко також наголосив, що газотранспортна система України пройшла стрес-тест і готова до життя без транзиту російського газу.
Раніше єврокомісарка з енергетики Кадрі Сімсон зазначала, що у 2024 році поставки СПГ до ЄС скоротяться в тому числі завдяки поступовому тиску на імпортерів газу з РФ всередині союзу.
При цьому, Герман Галущенко не згадував, чи буде можливе продовження транспортування газу з Росії в обхід контрактів із "Газпромом", згадавши про те, що країни ЄС мають успішний досвід швидкої відмови від російського газу:
"Є ініціатива ЄС RepowerEU, яка передбачає, що до 2027 року європейські країни повністю позбудуться російського газу, не тільки трубопровідного, але і всього газу, включаючи СПГ", - сказав він.
***
Слов'янський нафтопереробний завод став 12 ціллю українських дронів.
Нічний удар по Слов'янському нафтопереробний завод у Краснодарському краї РФ.
Цю атаку було організовано спільними силами СБУ, ССО та також Силами безпілотних систем ЗСУ.
Російські пропагандисти повідомляли, що безпілотники було нейтралізовано.
Можна говорити про успішний результат - було зафіксовано велику пожежу в районі атмосферних колон, які й були основною ціллю.
***
Контрольований державою "Росатом" спільно із французькою державною компанією Framatome працюють над виробництвом ядерного палива
***
У 2023 році в Росію завезли обладнання британської компанії Renishaw, яке потрібно для якісного виготовлення військового обладнання
***
У невизнаному Придністров’ї повідомили про вибух і пожежу на території військової частини у Тирасполі
***
У Кишиневі 17 березня затримали 54-річного чоловіка, який кинув дві ємності із запальною сумішшю на територію посольства Росії, де сьогодні відкрили виборчу дільницю для охочих проголосувати на президентських "виборах"
***
МЗС Німеччини заявило, що російські "вибори" на окупованих територіях України є недійсними та черговим порушенням міжнародного права
***
Міністерка освіти Німеччини Беттіна Штарк-Ватцінгер вважає, що школярі повинні бути краще підготовлені до всіх видів потенційних криз і катастроф
***
17 березня в МЗС Румунії викликали посла РФ Валерія Кузьміна через російські заяви з приводу румунського золота, вивезеного в Росію під час Першої світової війни
***
Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас стверджує, що президент РФ Владімір Путін намагається залякати західні суспільства, щоб стримати їхні дії, а насправді ж сам боїться війни з НАТО
***
Глава МЗС Латвії Кріш’яніс Каріньш вважає, що навіть коли Владімір Путін зійде зі сцени, імперські претензії Росії, які зараз з руйнівним чином проявляються в Україні, продовжуватимуть загрожувати Європі
***
Служба державної безпеки Латвії порушила кримінальну справу проти депутатки Європарламенту Татьяни Жданок, яку підозрюють у співпраці з російськими спецслужбами
***
Розвідка Великої Британії проаналізувала останній звіт Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем світу (SIPRI), в якому йдеться про суттєве падіння експорту російської зброї у світі.
Про це йдеться у розвідувальному огляді британського Міноборони за 17 березня.
Згідно з наведеними даними, російський експорт озброєнь впав на 53% у період між 2013-2018 та 2019-2023 роками.
Росія опустилася з другого на третє місце в глобальному рейтингу експорту озброєнь.
Обсяги експорту російських озброєнь у 2023 році були на 52% нижчими, ніж у 2022 році, а основну російську зброю у 2023 році отримали лише 12 країн порівняно з 31 країною у 2019 році.
У розвідці зазначають, що причиною падіння є низка факторів.
"Зокрема, це пов’язано з тим, що Росія надає пріоритет відправлення техніки для бойових дій в Україні через постійні втрати на полі бою, а також зі зниженням купівельного попиту через ризик запровадження санкцій і глобальне засудження відповідальності Росії за війну", – йдеться в огляді.
***
У Росії в заключний день голосування на так званих "виборах" президента у східних регіонах країни та за кордоном розпочалася акція "Опівдні проти Путіна", яку проголосила опозиція: люди, налаштовані проти кремлівської влади, приходять на виборчі дільниці до 12:00 за місцевим часом
***
Російські добровольці із "Сибірського батальйону", які воюють проти путінського режиму в РФ, заявили, що 17 березня зранку зайшли в населений пункт Горьковський Бєлгородської області Росії та захопили місцеву адміністрацію
***
У ніч на 17 березня безпілотники атакували Міжнародний аеропорт Домодєдово у Підмосков'ї внаслідок чого виникла пожежа. Загалом безпілотники атакували вісім регіонів росії
***
Росія шукає рішення, щоб уникнути подальших втрат кораблів у Чорному морі - Дмитро Плетенчук
***
Як розгортатимуться події в РФ після перемоги Путіна: аналіз WSJ
Росію очікує нова хвиля арештів.
У Росії тривають вибори, які, ймовірно, завершаться продовженням російського диктатора Володимира Путіна при владі. Останній не відмовляється від своїх загарбницьких планів в Україні.
Як передає видання, Путіну потрібна повна перемога для ширшої конфронтації з Заходом.
"Це легітимізує спадщину Путіна та його агресивну війну, відводячи решту опозиції до ще більш маргіналізованої ролі та дозволяючи Путіну безперешкодно реалізувати своє бачення протягом наступних шести років", – зазначають західні аналітики.
Зберегти економіку попри санкції
Прогнозується, що Росію очікує нова хвиля арештів та законів для придушення інакомислення та збільшення податків на багатих.
Також Путін планує провести додаткову мобілізацію, щоб закріпити перевагу на полі бою.
"Російський президент, ймовірно, зосередиться на тому, щоб росіяни жили нормальними життями. Також Путін може оголосити про плани витратити мільярди рублів на боротьбу із бідністю", - пишуть аналітики.
З якими проблемами зіткнеться Путін
На тлі цього Путін може зіштовхнутися із проблемою втечі росіян за кордон.
"Ймовірно, він також очікує на результати виборів у США та планує продовжувати повномасштабну війну проти України стільки, скільки це буде потрібно. Аналітики переконані, що він відчуває, що час на його боці", - пише видання.
Путін погрожує Україні
Днями російський диктатор скликав Раду безпеки, де звинуватив Київ у спробі зірвати президентські вибори та взявся погрожувати.
Попри це, деякі аналітики називають погрози Путіна пустими обіцянками.
"Більш реалістичним є те, що Путін може врешті-решт розпочати другу хвилю мобілізації, необхідну для отримання переваги на полі бою", - зазначили вони.
Тим часом російські пропагандисти похвалилися, що цього року на так званих виборах президента голосували навіть комахи.
*
Тихої ночі та скорішої Перемоги нам всім