"Неділя, вечір. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Неділя, вечір. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за день Захисникам України.
Героям слава! Слава! Слава!
*
Еквадор і дочірня компанія чилійської державної нафтової компанії ENAP 15 липня переглянули угоду про експлуатацію нафтового блоку в еквадорській Амазонії з додатковими інвестиціями в розмірі 90 мільйонів доларів до 2035 року
*
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу зустрінеться з президентом США Джо Байденом у вівторок у Вашингтоні
*
Стан здоров’я хворого на COVID-19 президента США Джо Байдена поліпшується, хоча кашель і хрипота ще зберігаються
*
Кандидат у президенти США Дональд Трамп розповів, що після замаху минулого тижня отримав послання від лідера Китаю Сі Цзіньпіна.
Про це повідомляє Reuters.
Трамп розповів про послання від Сі під час виступу на передвиборчому заході у штаті Мічиган, який став першим для нього після пережитого замаху.
"(Сі) написав мені прекрасну записку днями, коли почув про те, що сталося", – сказав Трамп.
Він згадав про лист Сі, обговорюючи свою економічну політику щодо Китаю під час свого президентства.
"Я дуже добре ладнав з президентом Сі", – додав ексочільник Білого дому.
Під час виступу він також згадував послання від інших світових лідерів після замаху.
*
Секретна служба США неодноразово відхиляла запити на виділення додаткових ресурсів та співробітників, про які просила служба безпеки Дональда Трампа впродовж двох років, що передувало замаху на кандидата у президенти на мітингу в Пенсильванії минулої суботи
*
Колишній радник президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон заявив, що американський експрезидент не має гадки, як завершити війну в Україні
*
Команда експрезидента США Дональда Трампа готує атаку на віцепрезидентку країни Камалу Гарріс на випадок, якщо чинний лідер Джо Байден відмовиться від участі у виборчих перегонах
*
Глобальний технічний збій, пов'язаний з оновленням програмного забезпечення фірми з кібербезпеки CrowdStrike, торкнувся майже 8,5 мільйонів пристроїв Microsoft, що є менше, ніж 1% пристроїв під управлінням Windows
*
США не змогли збільшити випуск ракет для систем Patriot на японських заводах
Причиною стала нестача компонентів від компанії Boeing
*
У північній частині канадської провінції Альберта вирують п’ять значних лісових пожеж, у зв’язку з чим розпочато евакуацію трьох громад
*
Міністерство оборони Сполученого Королівства збільшить кількість українських військових, які будуть проходити навчання на ПЗРК Martlet.
*
Євросоюз закликав до об'єднання зусиль для досягнення справедливого, всеосяжного та життєздатного врегулювання проблеми розділеного Кіпру на основі відповідних резолюцій Радбезу ООН
*
Грецька влада заявила, що її прикордонника поранили невідомі з турецького боку в суботу вдень
*
Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс висловився за об’єднання Кіпру, рішення щодо якого має бути ухвалене за столом переговорів
*
Словацький прем’єр-міністр Роберт Фіцо (Smer-SD) провів телефонну розмову зі своїм українським колегою Денисом Шмигалем напередодні.
Про це повідомили агентству TASR у пресслужбі словацького уряду.
В ході розмови зі Шмигалем Фіцо розкритикував включення до санкційного списку російської компанії "Лукойл", чию нафту також використовував нафтопереробний завод Slovnaft.
Як зазначено, Фіцо вважає ці санкції "безглуздими", оскільки, на його думку, вони не завдають шкоди РФ, а переважно деяким країнам-членам ЄС.
"Словаччина не має наміру бути заручником українсько-російських відносин, а рішення українського президента означає, що словацький нафтопереробний завод Slovnaft, що входить в угорську групу MOL, отримає на 40% менше нафтопродуктів, ніж йому потрібно для переробки", – заявив словацький прем'єр.
За його словами, це матиме вплив не тільки на словацький ринок, але й може призвести до припинення поставок нафти, виробленої на Slovnaft, в Україну, що, як зазначив Фіцо, становить майже десяту частину всього українського споживання.
За даними канцелярії уряду, Фіцо вже кілька днів обговорює це питання з відповідними членами кабінету міністрів, а також з представниками MOL.
Міністерство економіки Словаччини раніше цього тижня підтвердило зупинку транзиту російської нафти.
У відомстві заявили, що хоча "Лукойл" забезпечував частину поставок на Slovnaft, нафтопереробний завод забезпечив постачання російської нафтопродуктів від іншого постачальника, а також замовила нафту з альтернативних джерел.
Нагадаємо, 18 липня Словаччина та Угорщина заявили про зупинку Україною транзиту нафти "Лукойлу".
Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто назвав "незрозумілим і неприйнятним" припинення Україною транзиту нафти російського "Лукойлу" до Угорщини та хоче підняти питання на засіданні Ради ЄС.
"Лукойл" перебував під санкціями в Україні з 2018 року, але вони були обмеженими – стосувалися тільки виведення капіталів, обмеження торговельних операцій та заборони участі в приватизації чи оренді державного майна. У червні 2024 року РНБО суттєво їх розширила, додавши, зокрема, заборону на транзит.
У червні 2024 року РНБО істотно їх розширила, додавши, зокрема, заборону на транзит.
*
У Чехії збільшують виплати українським біженцям. Зміни набудуть чинності з 1 серпня
*
Жителі іспанського острова Майорка у неділю, 21 липня, вийшли на нову акцію протесту проти масового туризму
*
Іспанська Барселона підвищить туристичний податок для пасажирів круїзних лайнерів, які відвідують місто терміном менш ніж на 12 годин
*
Венеція заробила 2,4 млн євро на туристичному зборі
*
Зранку 21 липня ворог наніс ракетно-авіаційний удар по об'єктах критичної інфраструктури Шосткинського району Сумської області
*
Уряд Німеччини розробляє документ, спрямований на модернізацію оборонної промисловості країни
*
Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок виступила на захист запланованого розміщення американських ракет дальнього радіуса дії "Томагавк" на території країни
*
Ексміністр оборони - Польські літаки МіГ-29 можуть з'явитися в Україні приблизно через пів року, що залежатиме від термінів їх заміни на нові американські F-35
*
На фронті минулої доби були зафіксовані 172 бойові зіткнення з російськими військами
*
Голова Національного банку Андрій Пишний провів зустріч з керівником місії МВФ Гевіном Греєм та Прішилою Тофано, яка з 1 серпня виконуватиме обов'язки постійного представника Фонду в Україні, та обговорив підготовку до п’ятого перегляду програми Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF)
*
Фонд державного майна України 15-19 липня провів 14 приватизаційних аукціонів, на яких залучив 554 млн грн
*
Український і польський бізнес підписали у Варшаві угоду про співпрацю
У Варшаві зустрілися понад 200 представників українського і польського бізнесу в межах заходу “Бізнес у місті”
*
За перші шість місяців 2024 року Україна експортувала агропродовольчої продукції на 5% більше, ніж за відповідний період торік
*
В Україні мобільний інтернет один із найповільніших — дослідження Ookla
*
Україна презентувала досвід реформи шкільного харчування на міжнародному рівні
*
Реформи тривають: на податківців очікують зміни в організаційній структурі та оплаті праці
Державна податкова служба України продовжує реформування у рамках виконання Національної стратегії доходів (НСД), прийнятої наприкінці минулого року. НСД передбачає низку змін не лише в системі адміністрування податків, але й безпосередньо реформу самої податкової служби.
Відповідно до положень Стратегії Урядом ухвалено постанову, якою вносяться зміни щодо граничної чисельності працівників органів ДПС та їх оплати праці. Передбачається, що такі зміни сприятимуть оптимізації роботи кожного працівника Служби, а достойний рівень оплати стане для них мотивацією до якісного та професійного виконання своїх обовʼязків.
Крім того, збільшення рівня заробітної плати для податківців дозволить залучити в систему кваліфікованих працівників, які розглядатимуть податкову службу як престижне місце роботи та потужну платформу для підвищення власного професіоналізму.
Як зазначила в. о. Голови Державної податкової служби України Тетяна Кірієнко, вирішення питання збільшення ефективності діяльності Служби лежить в площині раціональних рішень. Тому мотивація співробітників – один з ключових аспектів серед широкого кола таких рішень.
*
Тарас Висоцький: Реформа меліорації – важливий напрямок для успішного розвитку агросектору
Підтримка реформи меліорації – один з пріоритетів розвитку українського агросектору. Держава підтримує впровадження реформи і робитиме це і в наступні роки, нарощуючи допомогу аграріям.
Про це повідомив виконуючий обов’язки Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький на ІІІ Меліоративному форумі «Реформування та відновлення меліорації», що відбувся в Черкаській області.
За його словами, реформа меліорації - це інструмент для аграріїв збільшувати прибутковість своїх господарств.
«Поступово українські агровиробники об’єднуються і створюють організації водокористувачів для більш ефективного відновлення і будівництва зрошувальних систем. В Україні вже зареєстровано 43 ОВК, найбільше на Черкащині – 15. Місцеві аграрії демонструють гарні приклади успішного втілення реформи меліорації. Вони оновили насосні станції, використовуючи передові технології з мінімальними затратами. І таких прикладів повинно ставати більше», – наголосив Тарас Висоцький.
Виконуючий обов’язки Міністра нагадав, що на програму з підтримки реформи меліорації з держбюджету цього року виділено 200 млн гривень. Зокрема, аграрії можуть отримати компенсацію до 50% вартості відновлення та будівництва меліоративних систем. Розмір допомоги – до 26 500 гривень на 1 гектар оброблюваних угідь, на яких здійснюється гідротехнічна меліорація, без урахування вартості дощувальних машин.
Тарас Висоцький подякував міжнародним партнерам за підтримку українського агросектору. Зокрема, програмі USAID АГРО, яка допомагає реалізувати 18 проєктів з відновлення меліоративної інфраструктури ОВК в Одеській, Полтавській, Київській, Черкаській, Житомирській областях та на деокупованих територіях Харківщини, Миколаївщини та Херсонщини. Реалізація проектів дасть можливість аграріям збільшити площі під зрошенням на 6 тис га.
Довідково. ІІІ Меліоративний форум «Реформування та відновлення меліорації» проходить 18-19 липня у Черкаській області. У форумі візьмуть участь народні депутати – члени Комітету з питань аграрної та земельної політики, представники Мінагрополітики, Держрибагенства, місцевих органів самоврядування, організацій водокористувачів, агроасоціацій.
*
Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відповідно до Плану роботи Комітету на період одинадцятої сесії Верховної Ради України IХ скликання проведе Форум громад Прикарпаття на тему: «Реформи. Децентралізація. Євроінтеграція».
Під час Форуму планується обговорити низку питань, що стосуються актуального стану реформи децентралізації, міжнародного територіального співробітництва, викликів для органів місцевого самоврядування на Прикарпатті. Зокрема темами дискусій стануть питання законодавчих аспектів реформи децентралізації, її подальшого розвитку та пріоритетів Комітету в цьому напрямку; адаптації законодавства України до права Європейського Союзу; сучасного стану та нових можливостей для органів місцевого самоврядування щодо співробітництва з європейськими громадами, у тому числі за допомогою залучення коштів європейських фондів через програму INTERREG Europe.
До участі у заході запрошено народних депутатів України, представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх провідних асоціацій, вітчизняних і міжнародних організацій, експертів.
Форум відбудеться 31 липня 2024 року о 10:00 у змішаному форматі: наживо (м. Івано-Франківськ, Івано-Франківська область) та у режимі відеоконференції на платформі ZOOM.
Захід відбудеться за сприяння та підтримки проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).
*
В Азовському морі станом на 06:00 неділі, 21 липня, Росія тримає чотири військові кораблі, носії крилатих ракет "Калібр" відсутні, у Чорному морі ворожих кораблів немає

*******
Всі, всі, всі на корабель
*
Президент Сі Цзіньпін пообіцяв збільшити підтримку місцевим органам влади, що мають борги, і реформувати податкову систему у межах довгострокового економічного плану Комуністичної партії Китаю (КПК)
***
Обсяг експорту російської нафти в КНР у першій половині 2024 року зріс на 5%. Нафтопереробні компанії під тиском ослабленої маржі погналися за барелями зі знижками
***
Заступник голови Ради Федерації РФ Андрєй Клімов заявив, що Росія готова допомогти зберегти владу керівній партії "Грузинська мрія" в разі звернення Тбілісі з таким проханням до Москви
***
Президент Латвії Едгардс Рінкевичс прокоментував відсутність згадок про вступ Грузії до НАТО у підсумковому рішенні саміту Альянсу у Вашингтоні - Влада Грузії зайшла надто далеко
***
Грузинські добровольці, які брали участь у бойових діях на боці України у війні проти РФ, повідомляють про виклики на допит у Службу державної безпеки (СДБ) Грузії
***
Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що у процесі нормалізації відносин із Вірменією спостерігається прогрес
***
Президент Азербайджану Ільхам Алієв напередодні пообіцяв допомогти заморським територіям Франції здобути незалежність
***
Франція не пустила на Олімпіаду журналістів із росії та білорусі
Серед них могли бути шпигуни
***
Радник США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що США готують нові санкції проти китайських організацій, які підтримують війну росії в Україні. Він натякнув, що під прицілом можуть бути китайські банки.
«Ми вважаємо, що Китаю слід зупинитися, тому що ми вважаємо, що це глибоко поза межами гідної поведінки національних держав. Ви можете очікувати додаткових санкцій, оскільки ми спостерігаємо, як ця картина продовжує розвиватися в найближчі тижні», — заявив Салліван 19 липня на Форумі безпеки в Колорадо.
Він вказав на виконавчий указ президента Джо Байдена наприкінці минулого року, який дозволяв Міністерству фінансів переслідувати банки, що сприяють виробленню товарів подвійного призначення для допомоги російській оборонній промисловості. Салліван додав, що ці повноваження були надані недарма.
«Ми запровадили це так, що коли ми знайдемо банк, який, на нашу думку, підпадає під режим санкцій, ми зможемо щось з цим зробити. Сьогодні у мене немає прогнозів, але я просто скажу вам, що з часом ми об'єднали інструменти, щоб мати можливість реагувати на таку поведінку. І ми будемо реагувати на таку поведінку», — підкреслив радник з нацбезпеки.
За словами журналістів, ці заяви є останнім попередженням про те, що адміністрація Байдена розглядає додаткові заходи, щоб покарати китайські фірми, які допомагають оборонно-промисловій базі росії. США стверджують, що Китай досі не надає прямої смертоносної підтримки росії, але лідери НАТО на своєму саміті тиждень тому назвали Китай «вирішальним фактором» війни. Коментарі Саллівана свідчать про те, що нові кроки вже близькі.
Країни-союзники дедалі більше стурбовані тим, що Пекін наближається до надання смертоносної допомоги РФ, проти якої застерігали західні офіційні особи.
***
"На всіх не вистачає". У Росії почався дефіцит бензину Аі-95
***
США вперше відправили ядерні бомбардувальники до Фінляндії для навчання на кордоні з Росією
***
Рособрнагляд: Мігрант має навчити своїх дітей російській мові перед приїздом до РФ
***
У Бурятії засуджених жінок відправили плести маскувальні мережі
***
Китай та Білорусь провели військові навчання із захоплення аеропорту на кордоні з Польщею
***
Екс-прем'єр Британії Джонсон запропонував Україні віддати Крим та закінчити війну
*
Тихої ночі та скорішої Перемоги нам всім