Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 04.06.2022

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок  санкцій, станом на 04.06.2022

1. Як санкції «не впливають» на економіку росії:

- Зростання цін, нестача імпортної сировини і вихід з російського ринку зарубіжних компаній змушують заводи у росії тривалий час простоювати або закриватися.

- Сотні, а незабаром й тисячі людей, втрачають роботу.

2. У Тверській області закривається завод Jabil із виробництва складної електроніки. Американська компанія вирішила ліквідувати російську філію. Завод працював з 2009 року та займався збором автоелектроніки, телевізорів, роутерів та камер. Без роботи залишилося 90 співробітників.

3. У Липецькій області закривається завод Honeywell. Завод випускав протипожежні та газові детектори, засоби індивідуального захисту. Було звільнено 80 людей.

4. Скоротити понад 300 працівників планують у холдинговій компанії «Барнаульський верстатобудівний завод» в Алтайському краї. Поки 509 працівників переведено в режим неповного робочого тижня, складається список тих, хто потрапить під скорочення.

«Барнаульський верстатобудівний завод» виробляє патрони для стрілецької зброї, вантажопідйомне обладнання, теплообмінники, інструмент та оснащення.

5. У Воронежі наприкінці липня 2022 року припинить роботу Хлібопекарський завод №2. Повідомлення про звільнення отримали 286 співробітників.

6. Канада пообіцяла «найближчим часом» запровадити нові санкції проти рф, — повідомила глава канадського МЗС Мелані Жолі.

7. ЄС розпочав роботу над 7 пакетом антиросійських санкцій. Нові обмеження можуть торкнутися газових постачань із рф та розширення списку банків, які відключать від SWIFT. Розглядається відключення Газпромбанку, через який організовано російську схему оплати газу.

8. Росіяни стали отримувати відмову на візу до Мексики українською мовою. При спробі оформити електронний дозвіл на в'їзд до Мексики на сайті посольства республіки росіяни стали отримувати відмову українською мовою.

9. В Азербайджані заблокували доступ до сайту РИА «Новости». Постійна брехня та маніпуляції російської пропаганди дратують не тільки українців.

Volodymyr Omelyan