Інформаційні війни та конфлікти. 67 день війни

Інформаційні війни та конфлікти. 67 день війни

1. Ніхто з нас не задумувався про природу конфліктних обговорень в суспільстві питань, які не мали би викликати такої жорсткої дискусії, і не викликали раніше?

- мова

- ковід

- томос

- війна на сході

- вибори

- економічні закони

- фопи

- пенсії

і т д

2. Я Вам відповім і Ви зрозумієте. Росія фінансово та організаційно підтримувала обидві сторони в таких протистояннях, якщо вони висловлювали крайні думки. На канали, на які вони мали вплив(а це більша частина) запрошували людей полярного типу - від Шуфрича до Фаріон. Замовляли проплачені немов би соціологічні опитування, які підтверджували критичний стан справ.

3. Давали гроші тим, хто йде на мітинги не тільки в Києві - ФоПи, антивакцінатори, ображені вкладники, політичні вимоги місцевого рівня.

4. Російський лозунг «чем хуже, тем лучше» діяв вдовгу.

везуть з Китаю евакуантів від ковіду - блокувати автобуси. Закривають стару лікарню на ремонт - протестувати, кажучи, що назавжди. Виходить книга, написана Геббельсом, де всі механізми, як у Путіна, і це в коментарі - українські фашисти видають німецьких.

5. сьогодні можливості російських пропагандистів тут по розгону зради та створенню паніки зменшились. Але я щоденно бачу в підозрілих телеграм-каналах новини, які подаються так, щоб викликати у одних обурення ЗСУ або окремими командирами, у інших - панічні настрої, у ще когось - бажання це обговорювати. Друзі, зрозумійте, саме інформаційний фронт ми багато років тримали з великими проблемами, тому в час війни потрібно зрозуміти, що потрібно жорстко позбавлятися від тих шляхів отримання інформації, які не можуть мати підтвердження.

6. якщо, наприклад, подивитись типу «нейтральний« канал, який за даними російського Генштабу пише про десяток знищених українських літаків за добу, хтось може повірити, що це один раз відбулося, але, якщо порахувати за весь період дані таких джерел, виявиться, що ми мали три з половиною сотні літаків, які весь час знищують, а вони все відроджуються, немов Фенікс.

7. багато хто з нас має «інформованих» знайомих, які люблять перебільшувати жахи, або переповідати факти, додаючи деталі. Наприклад, ще одну область для списку евакуації, ще один нуль до кількості загиблих. Кожен раз думайте над тим, як перевірити дані.

8. на жаль, ми не встигли створити легкий підручник по інформаційній безпеці. Це попереду. Також попереду детальне розкриття історії цієї війни. Не поспішайте. Після перемоги Ви будете знати деталі.

9. Київ. Все більше киян гуляють в парках, їздять в автобусах, стоять в чергах в магазинах. Всі ці люди - у випадку обстрілів - бажані мішені для ворога. Тому попередження по тому, щоб не поспішали їхати в столицю до перемоги, важливе. Пам‘ятайте це щоденно. Перевантажені траси - це теж проблема, в тому числі і щодо постачання до ЗСУ. Думайте про це.

10. і щодо перемоги. Ми не знаємо коли і якою ціною це буде. Але ми пройшли найгірший перший період війни і всі ми бачимо, що ворог видихається. Але він має величезний запас заліза. І дуже обмежений запас мотивованих бійців. Не потрібно розганяти неперевірені новини про ЗСУ, обговорювати рух вантажів та військових, все одно ми з Вами всю картину не побачимо. Просто ми повинні довіряти тим людям, які все зробили в ці два місяці для нашого мирного неба. Зеленському. Резнікову. Залужному. Кулебі.

слухайте точку зору цих людей.

Красовицкий Александр