"Про «патріотизм» Зеленського" - Олександр Костюк

"Про «патріотизм» Зеленського" - Олександр Костюк

Це скоріше прагматизм. Тому що якби Зє залишався в концепції "заглянути в очі Пу", "просто пєрєстать стрєлять", «договоріться посєрєдінє», «ми адін народ», та «в СССР нє всьо так плохо» (а ця концепція активно просувалася 2 роки, якщо хто забув), він був би приречений битися з ОПЗЖ за 20%-25% ватного електорату. Інші, більш проукраїнські виборці, раніше куплені маніпуляціями про: «закончу войну», «Простой парєнь із народа», "Зє нє із сістєми", "Голобородько - борєц с алігархамі", «4000 евро учітєлям (вірили і в таке)» просто повідпадали б, розчаровані реальною картиною процвітання Бєні з Фірташем та Ахмєтовим, кортежами, натовпами охоронців, тарифами, падінням рівня життя.

 І повідпадали б багато хто і до ЄС (а це страшний сон Зе і кремля).

Тому Зе і змушений демонструвати показну патріотичну позицію. Хоча і всіляко намагається обходити (чи згладжувати) теми агресії РФ, протягати завуальовані теми «какая разніца», "миадіннарот (нада дружить)" чи "украінскій рускій язик".

Звідси і «палацовий арешт» Медведчука, військовий парад (якщо не можеш протидіяти, тоді очоль + «освоєння» 5,5 млрд теж не так погано), концерти з Ротару і вичавлені з себе згадки про агресію РФ та гасло «Слава Україні».

Тобто йде боротьба за проукраїнського, патріотичного виборця. За контроль в цьому сегменті. «Будь-хто і будь-що, лішьбинє» - реальна державницька, прозахідна політична сила.

Тому і вивели з 2,5 річного анабіозу Свободу. Тому і забігали соцмережами свідки «антірєйтінга», «кадрових провалов на мєстах» та «тьоплой ванни».

Тому і пішла в хід нова технологія: «разочарованний прихильник ЄС та Порошенка». Технологія проста. Головне почати з фрази "Вообщє-то я поддєржівал ЄС і голосовал за Порошенка". А далі можна вивалювати будь-який подоляковській бруд, набори маніпуляцій, висмоктаних претензій і звинувачень. На будь-яку протидію заготовлена відповідь: "а, вот как ви разговаріваєтє с вашимі ізбіратєлямі! Ну, посмотрім как ви вибори виіграєтє".

Все це – боротьба за патріотичний сегмент. Боротьба за свідомість українців. Тому що ворогу життєво необхідно знову обдурити, знову розколоти, знову розпорошити патріотичні сили, позбавити національні еліти народної підтримки і залишити патріотичний національний рух без справжніх, сильних лідерів.