"Рашистів на дно - 09.02.2023" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 09.02.2023" - Ростислав Павленко

На росії готується рішення, яке краще за статистичні викладки та аналітичні оцінки спростовує тезу про начебто «недієвість» санкцій.

Уряд росії обговорює з великим бізнесом «разовий» «добровільний» внесок до бюджету рф із прибутку за 2022 рік.

Уряд чекає від російського союзу промисловців і підприємців - найбільшого в країні бізнес-об'єднання, куди входять тисячі підприємств із галузей від банківської сфери до ВПК та послуг - 200 млрд рублів додаткових податків.

Щодо «одноразовості» і «добровільності» можна нагадати, що минулого року російський уряд уже намагався врятувати бюджет за рахунок грошей «Газпрому»: йому було наказано заплатити 1,2 трлн. рублів додаткових податків.

Під нові вилучення з великою ймовірністю потраплять виробники вугілля та добрив – їм доведеться заплатити підвищені дивіденди, а також здійснити разову виплату до бюджету.

Додаткові гроші потрібні на оплату витрат, пов'язаних із війною.

Ставки зростають для кремля у прямому сенсі цього слова. З’явилась інформація про те, що міжнародна слідча група JIT у справі збиття рашистами рейсу МН17 заявила про особисту причетність путіна до збиття літака. Раніше було доведено, що окуповані райони України у Донецькій і Луганській областях перебували під контролем росії – тобто, ідеться про вторгнення з 2014 року. За подібними лекалами буде доведено причетність путіна і до інших злочинів. Це створює для поплічників путіна спокусу здати його в Гаагу і домовитися з Україною і Заходом.

Але спершу Україна має із допомогою Заходу відбити навалу чергової орди, яку зібрав путін. А санкції повинні перешкодити накопиченню ресурсів для збирання ще однієї орди. Бо стратегія путіна, як і його натхненників ординців колись – слати хвилю за хвилею, аж поки захист супротивника не виснажиться. Збереженню життів, Перемозі і відтак миру допоможе, якщо ресурсів на чергову хвилю у рашистів не вистачить. Тоді доведеться відкуповуватись.

З листопада минулого року навіть скептики відзначають, що санкції стають дедалі боліснішими. Важливо не збавляти темп.

1. Обсяг експорту американської продукції до росії минулого року впав приблизно в 3,7 раза — приблизно з $6,4 млрд 2021 року.

Натомість товарообіг США з Китаєм виріс. Піднебесна не поважає лузерів і рахується з реаліями.

2. росія виявилася нездатною підтримувати Superjet 100 через відсутність двигунів.

Розрекламований «вітчизняний» літак не може літати без французьких двигунів. Сертифікація і встановлення російського двигуна обійдеться надто дорого (і не факт, що працюватиме), а принцип роботи французьких двигунів на росії досі не освоїли.

3. З російських аптек зникли 2400 найменувань ліків, зокрема й ті, що входять до списку життєво важливих.

Йдеться про ліки, собівартість яких вища, ніж роздрібна ціна, встановлена державою. Так спроьа приховати вплив санкцій вражає найбільш відчутні сфери життя суспільства.

4. Менш важливе для життєзабезпечення, але точно помітне для пересічних росіян: у рф утворився дефіцит оболонки для виробництва ковбас та сосисок.

Це пов'язано із санкціями ЄС — плівка для м'ясної продукції постачалася з 7 європейських заводів.

5. На росії за підсумками 2022 року майже на чверть зросла кількість спроб незаконно вивезти готівку.

Всього громадяни намагалися незаконно вивезти валюти на суму близько 2,1 млрд у рублевому еквіваленті.

І далі ж буде...