"Рашистів на дно - 11.11.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 11.11.2022" - Ростислав Павленко

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що Росія втратила у війні щонайменше 100 тисяч військових (убитими і пораненими). Він наголосив, що США підтримуватимуть і озброюватимуть Україну безвідносно до того, чи вважатиме Київ за потрібне проводити переговори з агресором.

Раніше представники Вашингтона заявляли, що для миру росіяни мають піти геть з України, понести відповідальність за агресію і виплатити належні компенсації. Втрати України дуже високі – зокрема серед цивільних. Кожне життя безцінне. Репарації, які муситиме платити росія після поразки для відновлення України – це не відшкодування цих втрат, а повернення належного для відбудови зруйнованого. Натомість винуватці вбивств, катувань, страждань українців мають понести покарання; і якщо у міжнародному праві не знайдеться ефективного механізму – його доведеться створити. Прецедентів чимало.

А поки, як зазначив Петро Порошенко, найкращими переговорниками з росією виступають Збройні Сили України. Надходить інформація про чергові пакети допомоги союзників – США, Великобританії, Іспанії та інших. Засоби ППО, техніка, боєприпаси…

Дно чекає росію, а трибунал – путіна і його послідовників. Кожен день наближає цей момент.

1. Прямі втрати 20 ключових російських галузей від санкцій, що зачіпають несировинний неенергетичний експорт, у 2022 році становитимуть $25,7 млрд, або 19% щодо обсягів 2021 року.

Близько 80% цієї суми припаде на експорт до Євросоюзу.

2. Через мобілізацію росіяни збідніли на трильйон рублів.

У вересні заощадження росіян скоротилися на 1 трлн рублів, - випливає зі статистики центробанку.

3. росії не вистачить танкерів для перевезення нафти після європейського ембарго.

У жовтні до Європи з росії доставлялося морем близько 750 000 барелів на добу. Але 5 грудня набуде чинності нафтове ембарго. Ще близько 650 000 барелів на добу поставляється нафтопроводом «Дружба». Польща та Німеччина мають намір з нового року перестати купувати цю нафту.

Якщо всю нафту, яка постачається до Європи, загалом близько 1,3-1,4 млн барелів на добу, перекинути в інші країни (Китай, Індія та Туреччина), знадобиться 219 танкерів різних розмірів.  

Це утричі більше, ніж використовувалося для транспортування російської нафти у жовтні.

Особливо гостро відчуватиметься брак танкерів льодового класу для вивезення нафти взимку Балтійським морем.

Навіть якщо використовувати їх тільки для транспортування вантажів до Атлантичного океану з метою перевалки на супертанкери, росії буде практично неможливо підтримувати експорт на колишньому рівні.

4. Тарифи на газ на росії з 1 грудня зростуть на 8,5%.

Збільшення тарифів затвердила федеральна антимонопольна служба для всіх категорій споживачів — як населення, і промислових споживачів.

5. російський центробанк спрогнозував різке прискорення економічного спаду в рф.

Після зниження на 4,1% у другому кварталі, на 4% - у третьому, російський ВВП втратить 7,1% у річному вираженні у жовтні-грудні.

Спад у четвертому кварталі 2022 року увійде до трійки найсильніших за останні чверть століття: рецесію глибше рф переживала лише під час глобальної фінансової кризи 2008-09 рр. і після дефолту 1998 року. У першому випадку на піку економіка падала на 11,2%, а в другому – на 9,1%.

І далі ж буде