"ЩО РОБИТИ, КОЛИ ЧИСЛО ПРАЦЕЗДАТНИХ УКРАЇНЦІВ СКОРОТИЛОСЯ НА 30% АБО НА 5,5 МІЛЬЙОНІВ?"

"ЩО РОБИТИ, КОЛИ ЧИСЛО ПРАЦЕЗДАТНИХ УКРАЇНЦІВ СКОРОТИЛОСЯ НА 30% АБО НА 5,5 МІЛЬЙОНІВ?"

І як зазначила член комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ніна Южаніна: «Такі втрати робочої сили більші, ніж у Німеччині після Другої світової війни. Там із 1939 по 1946 роки чисельність працездатного населення скоротилася на 4,7 млн, що становило 16% усієї кількості робочої сили».

При цьому нам відмовилися заморожувати чи списувати борги, а МВФ виділив дорогий кредит під дуже жорсткими умовами та вимагає збільшити податки та скоротити субсидії населенню.

Так що період пільгового кредитування закінчено і тепер Україна має вибудовувати економіку, виходячи з нової реальності.

     Ну і що в цій надзвичайно важкій ситуації робити? Вихід є? Так, є.

     Програма мin: створення в Україні МІЖНАРОДНОЇ ІНВЕСТИЦІЙНО-БІРЖОВОЇ ПЛАТФОРМИ (МІБП) з Універсальною біржею (три секції – товарна, фондова, деривативів), що забезпечить відкриття близько 4 000 нових робочих місць.

     Програма max: побудова у Києві МІЖНАРОДНОГО ІНВЕСТИЦІЙНОГО ХАБу з «УКРАЇНСЬКОЮ КОРПОРАЦІЄЮ РОЗВИТКУ» (УКР) , що забезпечить відкриття близько 200 000 нових робочих місць.

     І, безумовно, запровадження комплексу стимулів для створення та розвитку ветеранського бізнесу.

     У цьому випадку є надія на те, що більшість українців, які зараз перебувають за кордоном, захочуть повернутися назад, у тому числі 3,2 млн жінок працездатного віку.

Александр Гончаров