"Середа, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Середа, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за ніч Захисникам України.
Героям слава! Слава! Слава!
*
МВФ очікує на стійке зростання світової економіки, попереджає про уповільнення дезінфляційного імпульсу
Міжнародний валютний фонд у вівторок підтвердив свій попередній прогноз щодо зростання глобального ВВП до 3,2% нинішнього року
*
Танення полярних льодів уповільнює обертання планети, через що дні стають довшими. Це потенційно може вплинути на системи, які вимагають точного часу, як-от інтернет-трафік, фінансові операції та GPS-навігація
*
Росія в ООН закликає до створення «справедливішого світопорядку», продовжуючи вести війну в Україні
США та інші країни зазначають, що при цьому російські військові майже щодня вбивають мирне населення України
*
Сполучені Штати мають зобов’язання впускати на свою територію представників недружніх іноземних режимів для їхньої участі у заходах ООН, навіть попри запроваджені санкції
*
Постпред України при ООН Сергій Кислиця різко розкритикував міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова за спробу підкріпити свій виступ у Радбезі образами з твору англійського письменника Джорджа Орвелла - А ви, товаришу, що за тварина?
*
Більш як пів сотні країн підтримали Україну у зв'язку з засіданням Радбезу ООН, яке скликала Росія
*
Уповноважений Верховної Ради із прав людини Дмитро Лубінець поінформував, що наразі вже 40 держав приєдналися до Міжнародної коаліції щодо повернення українських дітей
*
У тимчасово окупованому Криму з початку 2024 року росіяни незаконно заарештували за політичними мотивами 92 людини, з них 46 – кримські татари
*
Жителі Південної Кореї вперше віддали перевагу власній ядерній зброї військовому захисту США
*
Тайванські компанії на тлі зростання напруженості в торгівлі між великими економіками світу переміщують ланцюжки поставок із Китаю до Індії
*
Президент Аргентини Хав'єр Мілей розпустив Федеральну агенцію розвідки і розпорядився створити замість неї чотири нові спеціалізовані структури під контролем Державної служби розвідки (SIDE)
*
Метью Міллер: Україна має бути в авангарді дипломатії щодо припинення війни
Офіційний представник Держдепартаменту відкинув наявність загроз щодо Росії із боку Заходу
*
Попри сумнівні заяви щодо України, які лунають від деяких республіканців, американський народ і Конгрес зберігають рішучу підтримку українців
*
Сполучені Штати очікують, що Китай зможе зіграти продуктивну роль у процесі досягнення справедливого й тривалого миру в Україні
*
У Білому домі відбулася зустріч американсько-ізраїльської стратегічної консультативної групи
Учасники групи обговорили заходи протидії іранській ядерній програмі, ситуацію в Газі та звільнення ізраїльських заручників
*
Байден звернувся до афроамериканських виборців у Неваді
Президент повернувся до ведення передвиборчої кампанії, яка була ненадовго перервана через замах на республіканського кандидата Дональда Трампа
Президент Джо Байден відновив свою передвиборчу кампанію у вівторок у штаті Невада, який має важливе значення на майбутніх виборах, виступивши на конвенції Національної асоціації сприяння прогресу кольорового населення (NAACP). Ця промова стала його першим політичним виступом після замаху на колишнього президента Дональда Трампа.
«Я повністю в роботі», - сказав Байден, виступаючи перед делегатами національної конвенції NAACP, тоді як аудиторія скандувала «ще чотири роки».
Байден висловив подяку за те, що Дональд Трамп не постраждав внаслідок інциденту, що трапився в суботу, і зазначив, що «у нашій країні настав час для важливої ​​розмови. Наша політика стала надто напруженою».
Після спроби вбивства Трампа передвиборний штаб Байдена негайно прибрав з ефіру телевізійні ролики проти колишнього президента і сфокусувався на прагненні до єднання всієї Америки.
Раніше стратегія кампанії полягала у жорсткій критиці Трампа, погроз, які він становить для американської демократії, його відмови визнати поразку на виборах 2020 року та кримінальні справи, відкриті проти нього.
Тепер кампанія нестиме менш агресивний характер, підкреслюючи різкі відмінності між двома кандидатами.
Національна асоціація сприяння прогресу кольорового населення (NAACP), найстаріша і найбільша громадянська організація з прав людини в США, є ключовим електоратом для Демократичної партії. Хоча афроамериканці активно підтримали Байдена у 2020 році, опитування свідчать про зниження підтримки з боку цієї групи на нинішніх виборах.
Деррік Джонсон, президент NAACP, сказав в інтерв'ю «Рейтер» у понеділок, що він сподівається, що Байден викладе план допомоги чорношкірим американцям, які зазнають економічних труднощів і побоюються за свої права.
«Люди стурбовані ціною на бензин, вартістю хліба, але вони також стурбовані Проектом 2025», - сказав Джонсон, маючи на увазі низку консервативних політичних пропозицій, які спричинили критику з боку противників Трампа.
У неділю Байден використав офіційну обстановку Овального кабінету Білого дому, щоб закликати американців знизити політичну напруженість і наново присвятити себе мирному вирішенню розбіжностей. Він сказав, що президентські вибори 5 листопада стануть "часом випробувань".
В інтерв'ю NBC News Байден у понеділок назвав помилкою з його боку використати термін «мішень» щодо Трампа під час нещодавнього заходу зі збору коштів для кампанії.
Президент відклав поїздку до Техасу у понеділок, де він мав виступити з нагоди 60-х роковин ухвалення Закону про цивільні права у президентській бібліотеці Ліндона Б. Джонсона.
*
Джо Байден доручив Секретній службі США забезпечити охорону Роберта Кеннеді-молодшого
Незалежний кандидат має мало шансів на перемогу на виборах, але його передвиборчі заходи збирають велику аудиторію
*
Президент США розглядає можливість реформування Верховного суду, насамперед стосовно обмеження терміну повноважень дев'ятьох суддів, які зараз працюють безстроково
*
Камала Харріс та Джей Ді Венс можуть зустрітися на теледебатах
Дата проведення дебатів двох кандидатів на посаду віце-президента наразі не визначена
*
Колишні суперники Трампа з праймеріз вітають його на з'їзді республіканців
У Мілуокі продовжується робота Республіканського національного з'їзду
*
Сенатора Боба Менендеса визнано винним у корупції
Законодавець, що представляв у верхній палаті Конгресу штат Нью-Джерсі, і його дружина прийняли як хабарі сотні тисяч доларів готівкою, золотими зливками та платежами за автомобілі та іпотеку
*
Сполучені Штати досягли певного прогресу в розробках гіперзвукової зброї, про що свідчать результати останніх випробувань, та планують активно розвивати ці програми - Пентагон
*
Знаменитому логотипу НАСА виповнилося 65 років
Один із найвідоміших космічних логотипів у світі був створений у 1959 році
*
Олімпійська збірна США: зіркові атлети та прогнози на медалі
На думку спортивних аналітиків, американська збірна знову посяде перше місце за загальною кількістю олімпійських медалей
*
Чи призведе перемога Трампа до того, що Канада витрачатиме більше коштів на оборону і відмовиться від України?
З наближенням виборів у США CTVNews.ca розглядатиме відносини між Канадою і США у низці матеріалів.
Канада вже давно стикається з критикою з боку США та інших союзників за нездатність виконати цільовий показник витрат на оборону, встановлений НАТО, який зобов'язує членів альянсу виділяти на оборону щонайменше два відсотки свого ВВП (відкриється в новій вкладці).
Після шквалу критики з боку союзників по НАТО прем'єр-міністр Джастін Трюдо заявив цього тижня, що Канада досягне цього показника, але це станеться не раніше 2032 року (відкриється в новій вкладці), і він не надав жодних подробиць щодо термінів.
І хоча і республіканці, і демократи вже давно скаржаться на мляві військові витрати Канади, експерти кажуть, що Канада, швидше за все, постраждає від наслідків за другого президентства Трампа, що також може призвести до припинення підтримки України з боку США.
Аарон Еттінгер - доцент політології в Карлтонському університеті, який спеціалізується на зовнішній політиці США. Він каже, що хоча американські президенти скаржилися на оборонні витрати Канади з часів Другої світової війни, канадські лідери довгий час намагалися «обходити» критику стороною.
«Байден може бути більш поблажливим, доки Канада продовжує брати участь у багатосторонніх операціях у Східній Європі, в тому числі постачати військову техніку в Україну, - сказав Еттінгер в інтерв'ю CTVNews.ca.
«Трамп повернеться до свого звичного звичаю докоряти Канаді за недостатні витрати на оборону, що поставить канадського прем'єр-міністра в скрутне становище: збільшення витрат на оборону не принесе політичних переваг Канаді, і скільки б Канада не витратила, Трампу цього буде недостатньо».
Чи змінить обіцянка Трюдо досягти двовідсоткового показника за вісім років ставлення США до Канади - в очах Байдена чи Трампа, якщо він переможе на виборах у листопаді, - поки що залишається відкритим питанням.
Згідно з даними НАТО (відкриється в новій вкладці), у 2023 році Канада витратила на оборону приблизно 1,38 відсотка свого ВВП, що ставить її на 25 місце серед 30 членів Альянсу.
Позиція Трампа
Під час мітингу в лютому 2024 року колишній президент США Дональд Трамп розповів, як він сказав лідеру НАТО, що дозволить Росії робити те, що вона хоче, з тими членами Альянсу, які не досягають мінімального рівня витрат на оборону, встановленого військовим союзом.
«Ні, я не захищатиму вас, насправді я заохочував би їх робити все, що вони хочуть», - сказав Трамп радісним прихильникам (відкриється в новій вкладці). «Ви повинні платити. Ви повинні платити за рахунками».
Повідомляється, що Трамп розглядав можливість виходу США з НАТО, а також нібито висунув ідею створення дворівневого військового альянсу, в якому країни, що не виконують цільовий показник витрат, не будуть повністю захищені.
«Якщо ви збираєтеся бути частиною альянсу, робіть внесок в альянс, будьте частиною альянсу», - сказав радник Трампа з національної безпеки, генерал-лейтенант у відставці Кіт Келлогг в інтерв'ю агентству Reuters у лютому. «Якщо президент Трамп буде переобраний, після виборів я віддам усім те, що ми називаємо попереджувальним наказом».
Колишній радник Трампа з національної безпеки Джон Болтон раніше заявляв, що Трамп «не бачить абсолютно ніякого сенсу в НАТО» і «намагатиметься вийти», якщо його переоберуть. Як повідомляється, Трамп навіть розглядав можливість зробити це, будучи президентом у 2018 році.
«Велике побоювання полягає в тому, що Трамп використає свободу дій союзників як привід для виходу з основних багатосторонніх ініціатив у сфері безпеки», - сказав Еттінгер в інтерв'ю CTVNews.ca. «Це стосується і НАТО, але це також може означати двосторонні домовленості з Канадою».
За словами Еттінгера, перемога Трампа також може вплинути на підтримку Заходом України у війні з Росією.
«Якщо Трампа оберуть, є велика ймовірність, що США припинять надсилати гроші Україні. Якщо це станеться, кожна інша країна, швидше за все, наслідуватиме його приклад, - сказав Еттінгер. «Це саме те, що сталося в Афганістані: США вийшли, і всі інші західні країни, які брали участь в операціях НАТО, пішли за ними. Ми бачили, чим це обернулося».
Позиція Байдена
Команда президента США Джо Байдена має схожу, але м'якшу позицію щодо оборонних витрат Канади.
«За останні 10 років ми перейшли від трьох країн, які виконують цей показник, до 18, і ще більше попереду, а ті, хто не виконує його зараз, мають план досягнення цієї мети, за винятком Канади», - сказала Джуліанна Сміт, нинішній посол США в НАТО, в ефірі програми “Час запитань і відповідей” на телеканалі CTV на початку цього року.
Еттінгер також очікує, що західна підтримка України продовжиться за Байдена.
«Якщо Байдена буде обрано, програма підтримки США, швидше за все, продовжить свій нинішній курс на повільну ескалацію», - сказав він.
Витрати Канади на оборону
Хоча лише 11 країн досягли цільового показника оборонних витрат НАТО на 2023 рік - на чолі з Польщею, США і Грецією - очікується, що понад 20 країн виконають цю мету (відкриється в новій вкладці) цього року, за винятком Канади.
Хоча ліберальний уряд не надав детальної інформації про те, як він досягне двовідсоткового показника до 2032 року, окрім інвестицій в нові оборонні сили і засоби, в тому числі підводні човни, він оголосив про мільярдні нові військові витрати, які дозволять Канаді досягти 1,76 відсотка до 2029 року (відкриється в новій вкладці).
У квітні 2023 року газета Washington Post (відкриється в новій вкладці) повідомила про витік документа Пентагону, в якому стверджувалося, що Трюдо в приватній розмові з офіційними особами НАТО сказав, що Канада ніколи не досягне цільового показника в два відсотки.
«Ми визнаємо, що потрібно зробити більше, і ми будемо робити це», - сказав Трюдо після того, як двопартійна група американських сенаторів нещодавно закликала його збільшити оборонні витрати.
Пообіцявши Канаді досягти двох відсотків до 2032 року, Трюдо також захистив канадські оборонні внески і, схоже, замахнувся на орієнтир, встановлений НАТО.
«Ми постійно робимо крок уперед і б'ємо вище своєї ваги, що не завжди відображається в грубих математичних розрахунках, до яких дуже швидко звертаються деякі люди», - сказав Трюдо на щорічному саміті НАТО у Вашингтоні в четвер. «Ось чому ми завжди ставили під сумнів два відсотки як істину в останній інстанції при оцінці внесків до НАТО».
*
Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон і кандидатом від Республіканської партії США на президентських виборах Дональд Трамп під час зустрічі обговорили питання підтримки України
*
За даними Британського Червоного Хреста, тисячі українських біженців, які виїхали до Великої Британії у пошуках притулку після повномасштабного вторгнення РФ, ризикують залишитися без даху над головою та бути експлуатованими
*
Роберта Метсола закликала Європарламент до боротьби з поляризацією
Метсола стала першим членом керівництва ЄС, який відвідав Київ після початку повномасштабного російського вторгнення, і другим після Мартіна Шульца головою Європарламенту, переобраним на другий термін
*
Голова Європейської ради Шарль Мішель нагадав Віктору Орбану, що Угорське головування в Раді ЄС не отримувало жодного мандата на ведення переговорів від імені Євросоюзу
*
Угорщина - єдина країна Євросоюзу, яка не підписала спільну заяву більш як пів сотні держав із засудженням російської активності в Раді Безпеки ООН та підтримкою України
*
Група депутатів Європарламенту закликала позбавити Угорщину права голосу ЄС
Урсула фон дер Ляйєн скасувала візит колегії Єврокомісії до Угорщини у відповідь на недавні візити Віктора Орбана до Москви та Пекіна
*
Країни Балтії від'єднаються від енергосистеми РФ та Білорусі у лютому 2025 року
До європейської системи Латвія, Литва та Естонія підключаться через Польщу
*
Участь у пілотному проєкті добровільного повернення українців на Батьківщину, який нещодавно був запущений у Чехії, можуть узяти люди похилого віку та ті, хто має серйозні проблеми зі здоровʼям
*
У Франції уряд Габріеля Атталя офіційно подав у відставку у вівторок ввечері, а президент Еммануель Макрон її прийняв
*
На першій сесії Європейського парламенту нового скликання буде запропоновано з огляду на нинішню ситуацію в Європі реорганізувати наявний підкомітет безпеки та оборони в окремий комітет
*
Нещодавно створена німецька оборонна компанія Helsing, яка за короткий час стала одним із лідерів у розробках із застосування штучного інтелекту у військових цілях, планує інвестиції в оборонну промисловість країн Балтії та відкриє філію в Естонії
*
Швейцарський уряд дозволив НАТО відкрити в Женеві так званий офіс зв’язку для міжнародних та неурядових організацій
*
Українська та чеська компанії збудують в Україні завод з виробництва боєприпасів
Про це повідомив голова українського кабінету міністрів Денис Шмигаль після спільних засідань у Празі
*
Вчора між урядами України й Чеської Республіки було підписано угоду про співробітництво у сфері боротьби зі злочинністю і забезпечення публічного порядку та безпеки
*
У межах чеської ініціативи до України надійшли перші 50 тисяч снарядів, частина з них уже на лінії фронту, знищують російських загарбників
*
Бійці спецпідрозділу «Омега» Національної гвардії України знищили на Запорізькому напрямку за допомогою FPV-дронів ворожу антену зв’язку
*
У Донецькій області працівники сільгосппідприємства виявили авіаційну бомбу ФАБ-500 на пшеничному полі, її було знешкоджено
*
Протягом 16 липня на фронті сталося 86 бойових зіткнень Сил оборони України з російськими загарбниками, найбільше - на Покровському та Курахівському напрямках
*
Із 18 травня військово-облікові дані за кордоном оновили 65 тисяч українців
*
З 17 липня оновити військово-облікові дані громадяни зможуть в ТЦК і СП та застосунку "Резерв+"
*
Міністерство оборони спільно з Мінцифри, Мінекономіки та Пенсійним фондом працюють над створенням послуги єБронювання. Вона найближчим часом стане доступною для підприємств
*
Оновлення військово-облікових даних не означає автоматичну необхідність проходити військово-лікарську комісію, для проходження ВЛК громадянам будуть надсилатися окремі повістки
*
На півночі прикордонники за допомогою FPV-дронів знищили станцію відеоспостереження «Пергам РТР-150», яку росіяни використовували для здійснення розвідки та планування атак
*
У Львові стартував спільний проєкт Міноборони та Сухопутних військ України – Drone Force, у межах якого можна рекрутуватися в підрозділи БПЛА
*
Російські війська активізувалися на Курахівському напрямку, загалом на фронті від початку доби відбулися 65 бойових зіткнень
*
Сили оборони уразили російський комплекс С-300 на захопленій частині Донеччини - Генштаб
*
Держдеп США передав Державній спецслужбі транспорту України нове обладнання для розмінування вартістю 5,8 млн доларів для підтримки операцій з гуманітарного розмінування на територіях, звільнених від російських військ
*
Україна отримає 200 млн євро від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) на підтримку НАК «Нафтогаз України» у створенні стратегічних резервів природного газу і підтримку енергетичної безпеки
*
Україна зробила всі необхідні дії для виконання індикаторів другого кварталу 2024 року, які передбачені Планом України в межах програми Ukraine Facility Євросоюзу, та направила відповідний запит на €4,1 млрд до Єврокомісії
*
МВФ веде з Україною переговори щодо подальшого фінансування
У центрі обговорення – фіскальна політика Києва
Група фахівців Міжнародного валютного фонду розпочала у вівторок переговори з українською стороною з метою підтримки її економіки та, зокрема, усунення дефіциту бюджету на 2024 рік, повідомили офіційні особи.
На зустрічах у Києві, йдеться в заяві МВФ, «основну увагу буде приділено планам фіскальної політики влади на частину 2024 року, що залишилася, і на середньострокову перспективу».
МВФ уже виділив Україні 3,078 мільярда доларів цього року у рамках програми розширеного фінансування на суму 15,6 мільярда доларів.
Міністерство фінансів України повідомило, що обговорення буде зосереджено на підготовці до п'ятого перегляду чотирирічної програми кредитування, яка може розблокувати наступний транш у розмірі 1,1 мільярда доларів.
За словами голови парламентського комітету з бюджету Роксолани Підласи, бюджетний дефіцит цього року становить від 400 до 500 мільярдів гривень (9,8 мільярда доларів). За словами офіційних осіб та аналітиків, уряд планує покрити дефіцит бюджету цього року за рахунок підвищення податків та збільшення внутрішніх запозичень.
2024 року Україна виділила понад 40 мільярдів доларів – близько половини всіх витрат – на оборонний сектор. Для покриття соціальних та гуманітарних витрат Київ значною мірою покладається на міжнародну фінансову допомогу.
МВФ – один із основних багатосторонніх кредиторів України, та його кошти є ключовою частиною приблизно 37 мільярдів доларів, які Україна розраховує отримати у вигляді іноземної допомоги цього року.
Міністерство фінансів України заявило, що офіційні особи та МВФ погодилися з тим, що фінансова політика Києва має бути спрямована на зміцнення внутрішнього потенціалу країни.
Цього року уряд України був змушений знизити прогнози економічного зростання приблизно до 3% через дефіцит енергії, що зростає, після неодноразових ударів російських ракет і безпілотників по українських енергетичних об'єктах.
За даними міністерства фінансів України, цього року уряд отримав від своїх західних партнерів близько 16 мільярдів доларів. У період між вторгненням у лютому 2022 року та кінцем 2023 року загальна сума іноземної допомоги становила 73,6 мільярда доларів.
*
Український товарообіг за шість місяців 2024 року становив 52,7 млрд дол. США
*
Ухвалені Верховною Радою законопроєкти №11258 та №11259 дозволять забезпечити енергетичну стійкість підприємств і домогосподарств
*
Парламент ухвалив в цілому рамковий законопроєкт “Про інтегроване запобігання та контроль промислового забруднення”, яким в Україні запроваджується «зелена» модернізація промислових підприємств
*
У середу, 17 липня, заходи обмеження споживання електроенергії діятимуть протягом доби
*
В рамках спільних міжурядових консультацій України та Чеської Республіки сторони підписали меморандум про співпрацю у сфері охорони здоров'я
*
Родинам з дітьми, які постраждали від атаки Росії на лікарню «Охматдит», нададуть допомогу у розмірі 10,8 тис. грн на одну людину
*
У НДСЛ "Охматдит" відновили роботу низки відділень
*
Перші чотири дитини, які перебували в лікарні «Охматдит» під час російської терористичної атаки, разом з батьками евакуйовані на лікування до Австрії та Швейцарії
*
На Херсонщині за держпрограмою «єВідновлення» за 14 місяців роботи виплатили понад 1 млрд 350 млн грн
*
Кремінь
Від російського інформаційного продукту відмовилося 79% українців, що є безпрецедентним показником за роки української незалежності
*
Народний депутат, лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко повідомив, що вніс заставу в 9 млн 84 тис. грн, яку суд призначив колишньому виконувачу обов’язків командира однієї із частин Сил спеціальних операцій Роману Червінському
*
Суд визнав винним селищного голову Старосалтівської громади Харківщини Едуарда Коновалова у колабораційній діяльності та призначив покарання – три роки ув’язнення
*
Єменські хусити атакували 15 липня у Червоному морі танкер CHIOS LION, який перевозив з російського Туапсе 100 тис. тонн сирої нафти
*
CNN: Влада Ірану планувала вбивство Трампа
*
Кум Путіна звинуватив Україну в замаху на Трампа
*
Високопоставлений дипломат, який працював у посольстві КНДР на Кубі, торік разом з родиною втік до Південної Кореї. Про це стало відомо тільки тепер, після його спілкування зі ЗМІ
*
Щонайменше одна людина загинула під час нових антиурядових протестів у Кенії у вівторок, коли поліція розганяла демонстрантів, які вимагали відставки президента Вільяма Руто
*
Російський суд переніс засідання у справі Гершковича: воно відбудеться на місяць раніше
Засідання перенесено на 18 липня за клопотанням захисту
*
Активістці, яка втекла з-під арешту, анулювали внутрішній паспорт
*
Басманний районний суд Москви заочно засудив до 11 років колонії ведучого ютуб-каналу «Фейгін.Live», колишнього російського адвоката Марка Фейгіна у справі «про військові «фейки» про російську армію за мотивами політичної ненависті»
*
Сенатором від Криму стане колишній тракторист, який повернувся з війни
*
Росстат засекретив статистику, яка розкриває смертність на війні в Україні
*
На півдні Росії почалися віялові відключення електроенергії після збою на найбільшій АЕС
*
Видобуток газу на найбільшому ЗПГ-проєкті Росії впав вчетверо після американських санкцій
*
У критиків війни почнуть без суду блокувати рахунки та активи
*
Росіяни встановили рекорд з отримання притулку у США
*
Причиною аварії «Суперджету» під Москвою назвали заміну імпортних датчиків
*
Аналітики ЦБР повідомили про збереження перегріву економіки РФ
*
Росія приготувалася конфіскувати заморожені гроші та цінні папери західних інвесторів
*
У Білгородській області через обстріли влаштують «зону відчуження» поблизу кордону з Україною
*
Глава делегації північнокорейських військових потонув у Москві
*
З Якутії на окуповану частину Донбасу прибули лікарі на заміну попередній партії російських медиків
*
У тимчасово окупованому Севастополі партизани виявили секретний центр підготовки російських загарбників. Центр знаходиться у так званій «школі водолазів»
*
Вдалого дня і скорішої Перемоги нам всім