"Трохи вранішніх новин" (10 серпня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (10 серпня) - Денис П'ятигорец

1. Це вже стає доброю традицією. СБУ провело обшуки в редакції та в місцях проживання журналістів інтернет-видання "Страна.ua" у справі про розголошення державної таємниці.

2. В рамках розслідування справи про розкрадання на проекті Стіна державних коштів у розмірі 16 млн 688 тисяч гривень було затримано сім посадових осіб Держприкордонслужби та підприємств-підрядників.

3. Нарешті! Процес по запуску 4G в Україні стартував. Кабінет міністрів України затвердив умови проведення в IV кварталі 2017 року - I кварталі 2018 року тендера на продаж частот у діапазоні 1800 МГц з пріоритетним правом викупу для діючих операторів і стартовою вартістю лотів 3,975 млрд грн.

4. Кабінет міністрів України ухвалив постанову “Про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про порядок взаємодії при здійсненні експорту товарів (продукції) військового призначення до третіх країн”. Типу це, канєшно, гарна новина, але… камон, гайс!!! Якого дідька? Скільки років йде війна, а ваші бюрократичні дупи нарешті дошкутильгали до цього питання.

Для бізнесу

5. З осені 2017 року в Україні почнеться видача внутрішніх паспортів у вигляді ID-карти одразу з електронним цифровим підписом (ЕЦП), а до кінця року запрацює MobileID (ЕЦП на SIM-карті). Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

6. Тільки по літаках АН потенційна кількість літаків на замовлення складає до 1000 шт.. А літакобудування – це виробництво з великою додатковою вартістю. Тому розвиток цієї галузі ой як на часі. І нарешті Кабмін зробив крок на зустріч галузі. КМУ звільнив підприємства літакобудування від сплати ввізного мита та ПДВ на комплектуючі до 1 січня 2025 року за умови, що вони будуть дотримуватися вимог щодо обсягів ввезення та їхнього цільового використання.

7. Кабмін спрощує сплату податків для бізнесу. КМУ схвалив законопроект про введення єдиного рахунку для платників податків. Тепер слово за Верховною радою.

8. Надходження до зведеного бюджету України протягом січня-липня 2017 року становили 454 млрд грн, що на 28,8% або 101,6 млрд грн більше, порівняно з аналогічним періодом минулого року

9. Бюджетна децентралізація. У поточному році обсяги державної фінансової підтримки на розвиток громад та розбудову місцевої інфраструктури сягнули 16,5 млрд грн. Порівняно із 2014 роком обсяг загальної бюджетної підтримки регіонів збільшився у 33 рази.
А саме:
➢ 6,5 млрд грн – субвенція на соціально-економічний розвиток;
➢ 270 млн грн – кошти на будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України.
➢ 4,0 млрд грн – субвенція на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості;
➢ 3,5 млрд грн – Державний фонд регіонального розвитку;
➢ 1,5 млрд грн – субвенція на формування інфраструктури ОТГ;

10. Міжнародна фінансова корпорація (IFC) вперше в історії України отримала кредит в українській національній валюті від Райффайзен Банку Аваль (Київ). Позика у розмірі 400 млн грн видана банком на 8 років. Ці кошти IFC направить на фінансування інвестиційних проектів українських компаній.

11. Депозитний портфель українських банків у липні продовжив поступово зростати, як у національній валюті, так і в іноземній

12. Експорт українських агротоварів до Канади за 6 міс. цього року вже перевищив показники 2016 року

13. Виробництво автотранспортних засобів в Україні в січні-липні поточного року в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року зросло на 68,1% - до 4,132 тис. одиниць.

14. За 7 місяців поточного років до бюджету від ввезення авто надійшло 3,8 млрд грн митних платежів. Це в 5 разів більше, ніж за відповідний період 2016 року.

15. Українські підприємства за перші сім місяців поточного року експортували свинини на 8,3 мільйона доларів, що в чотири рази перевищує показник за аналогічний період минулого року

16. Українські старшокласники вибороли "золото" та 2 "срібла" на Міжнародній олімпіаді з інформатики в Ірані.

17. Кандидат технічних наук Андрій Колб з Дніпра розробив «Активний фільтр» для покращення якості електроенергії. Активний фільтр дозволяє збільшити термін служби промислового обладнання, зменшити втрати в лініях електропередач, а підприємствам не доведеться платити штрафи за реактивну потужність.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец