В адміністрації США заявили, що не хочуть конфлікту з Китаєм

В адміністрації США заявили, що не хочуть конфлікту з Китаєм

Заступниця держсекретаря США Венді Шерман під час візиту до Китаю, який відбудетсья 25-26 липня наголосить на тому, що Сполучені Штати Америки не хочуть, щоб жорстка та тривала конкуренція із КНР різко рушила у бік конфлікту. Про це представникам ЗМІ заявили неназвані високопосадовці адміністрації США. Відповідне повідомлення розміщено на сайті Державного департаменту США.

За словами посадовця адміністрації США, у Китаї Шерман наголосить, що для запобіганню такого сценарію розвитку подій, Сполучені Штати Америки прагнуть, щоб відносини між двоми країнами відповідали певним правилам та параметрам.

"Головною метою цієї зустірчі є прямий та чесний діалого щодо відносин. Метою не є переговори щодо конкретних питань, а радше збереження відкритих каналів комунікації на рівні високопосадовців, і ми дотримуємося філософії, що не треба уникати складних питань виключно з міркувань чемності, бо це лише сприятиме погіршення проблем", - заявив інший посадовець США.

Представники адміністрації також наголосили на тому, що хоча підхід США щодо Китаю заснований на єдиній позиції із союзниками Вашингтона, Америка не прагне до формування коаліції спрямованої проти Пекіна.

Раніше Сполучені Штати та їх союзники звинуватили Китай в проведенні глобальної кампанії кібершпіонажу. Сполучені Штати, НАТО, Європейський союз, Великобританія, Австралія, Японія, Нова Зеландія і Канада засудили шпигунство, яке, за словами держсекретаря США Ентоні Блінкена, представляє «серйозну загрозу» для економічної і національної безпеки. Критики адміністрації США звернули увагу, що заяви Вашингтона не супроводжувались запровадженням санкцій проти Пекіна.

Речниця Білого дому Джен Псакі минулого тижня заявила, що США не дозволять економічним обставинам, або міркуванням обмежити належну відповідь на кібератаки.