"Я сама собі заздрю" - Елена Кудренко

"Я сама собі заздрю" - Елена Кудренко

Ми - це найкраще, що у них було. Починаючи з Київської Русі і закінчуючи кінцем 2013 року. Найкраще, з якого вони взяли все, що могли. Вичавили всі соки, які є вичавлені. Завдяки нам було підвищено їх IQ, наповнена їх культура, створена їх "спадщина".

Безумовно, той факт, що по нашій території, як по коридору, табуни пробіглися що в Європу, що назад, попутно вбивши мільйони українців - у мене особисто викликає бурю емоцій, тому що по відношенню до своєї країни потрібно бути власником. Якщо ти "людина світу" (як зараз модно себе називати) - то навряд чи це буде говорити про тебе як про того, хто здатний створити. Швидше ти той, хто користується.

Створювати і користуватися - це кардинально різні основи, з яких виходять і думки, і вчинки, і результати дій.

Так ось, про коридор.

"Ще не вмерла" мені особисто теж не близьке, тому що не люблю викликати жалість, як представник України тим більше. Але я зрозуміла цей сенс, адже він буквально кричить про те, що нас убивали і вбивають - а ми ніяк не вмираємо, як нація. І тепер "ще не вмерла" - це скоріше пропаганда стійкості, а не жалю (як я думала раніше, на жаль).

Я згадую розповідь екскурсовода на відео в YouTube, із заходу України - йшлося про те, що вивезли більшовики до себе в Пітер і Москву те, що залишила нам історія. Що створено було європейцями на нашій землі. Статуї, камінь, картини. Що побудовано було талановитими українцями. Що належить нам і тільки нам. Золото з церков. Газ з наших надр. Зерно з наших будинків і ланів.

Ми - краще, що було в їх житті. При цьому ми самодостатні - наші новини говорять про Україну. І російські новини говорять про Україну. Але ми у себе вдома, вирішуємо свої проблеми. А вони - у себе, свої проблеми замовчують.

До речі сказати, вихід американських військ вони трактують як американську поразку - а ми трактуємо як урок самостійності. Як факт того, що ми перші, хто повинен себе захищати.

Нашу спецоперацію в Кабулі вони трактують як "вилизування" чиєїсь, хм ... ж ... пи. Союзницької. А ми трактуємо як виконання своїх зобов'язань, домовленостей, виконання свого людського обов'язку.

Наше бажання жити за стандартами ЄС вони трактують як "зовнішнє управління". А ми трактуємо як бажання вибратися з багатовікового капкана, розставленого нам "братами".

Не треба говорити про всю Україну, як про слабку країну. Це позиція "стакан наполовину порожній". Так мислять "їхні". Ті, хто живе в Україні і мучиться, чому їх не вкололи "спутником", або чому їм не дали московську пенсію.

Не треба. У нас все в порядку. Ми в строю. Ми боремося.

Насправді все, що ми робимо, все, що ми створюємо - викликає у них заздрість. Про нас мовчали б, якби ми були їм байдужі. Якби ми були не успішніші. Якби були слабкі. Так це працює в суспільстві, між людьми. Так це працює і між країнами.

Так що підійміть вище голову. Українці.

***

Про мою книгу "Сині грози" прочитати можна тут: https://www.pro-vlasne.net/?p=3540

Замовити тут: https://dipa.com.ua/index.php?route=product%2Fproduct...

Дякую.