"ЗАРОЗУМІЛІ" - Ростислав Павленко

"ЗАРОЗУМІЛІ" - Ростислав Павленко

"Обійдемось без Порошенка," - цідить актор "95 кварталу", зображуючи чомусь керівника ГУР Буданова.

"Залужний - це менеджер у Президента,"- провіщає радник Єрмака Подоляк, "дивуючись", чому українці сміють обговорювати "ставлення Президента" до "тих чи інших підлеглих".

"Україну можуть представляти на міжнародних майданчиках чотири людини... решта - це туристи, ... не представники українського народу" - каже нове слово в конституційному праві секретар РНБО Данілов.

Випади депутатки Безуглої на адресу військових навіть цитувати не хочеться.

Цей перелік можна продовжувати і далі. Всі ці представники "квартальної влади" на чолі з "5-6 менеджерами", яких після останньої минулорічної прес-конференції Зеленського охрестили "банківською шісткою", найщиріше демонструють захоплення публічними атрибутами влади - без розуміння її суті в демократичній країні.

Їхнє уявлення про владу такі ж оперетково-поверхові, як номери "кварталу". Якщо вони стали у керма - інші мають зникнути, усвідомити свою нікчемність, самознищитись. Не заважати реалізовувати щастя за радянським кліше "я начальник - ти дурак".

От тільки демократія - це правління народу, а республіка - це спільна (загальна) справа.

І перемога на виборах означає, що вам повірили у вашій картинці безхмарного майбутнього. От тільки реалізовувати його треба вміти. А цього не спостерігається.

Бо "до булави ще треба голови".

Вирішення проблем починається із їх усвідомлення. Новини з фронту, із столиць партнерів-союзників, фінансово-економічних показників кричать про необхідність зміни підходів.

Для цього мала б відбутися зустріч Президента з фракціями, формування уряду єдності (точніше, уже порятунку).

Але цього не буде. Поки смажений півень не дзьобне, "менеджери" переконуватимуть одне одного в своїй геніальності, а українцям будуть згодовувати казочку про те, що найвеличнішим просто усі заважають.

Часу на ігри залишається все менше. Смажений півень гострить дзьоб - але зарозумілі воліють цього не помічати.