"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 27 серпня – 2 вересня 2021 р.

ЗРАДА

❌Судно Sea Bird, на борту якого було сім тонн української пшениці, затонуло біля Криту. Воно прямувало з України до Тунісу. На борту було 16 членів екіпажу. Їх вдалося врятувати. Судно затонуло після зіткнення.

❌Злочинець, який скоїв напад на Петра Порошенка, не з’явився у Печерський райвідділ поліції попри те, що правоохоронці обіцяли, що сьогодні він прибуде для слідчих дій. Про місце знаходження злочинця нічого невідомо протягом тижня.

❌За результатами 6 місяців 2021 року компанія "ДТЕК Енерго" отримала чистий збиток в 484 млн грн через кризу в енергетичній галузі.

❌Під час проведення ЛГБТ-ходи в Одесі затримані півсотні правопорушників. В результаті сутичок 29 правоохоронців отримали тілесні ушкодження.

❌НБУ став збитковим та планує зменшити відрахування до держбюджету майже у два рази. Прогнозні очікування Національного банку щодо суми частини прибутку до розподілу за 2021 рік, яка підлягатиме перерахуванню до державного бюджету в 2022 році, становить 13,6 млрд грн. Це у 1,8 рази менше, ніж у 2021 році (24,4 млрд грн).

❌Ініціатор справи "Роттердам+" екс-нардеп Віктор Чумак в 11 раз не з'явився на засідання Вищого антикорупційного суду (ВАКС) щодо слухання його ж позову проти закриття прокуратурою цієї справи.

❌Співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко підкреслила, що у справі "Кузні на Рибальському" щодо підозрюваних генерала Павловського і директора заводу Шандри фактично застосовуються психологічні тортури - порушують права на захист здоров’я та здійснюють психологічний тиск. По суті фігурантам відмовлено в праві на апеляцію в суді, їх не привозять на суд, не приходять прокурори, не надають відповідної медичної допомоги.

 ПЕРЕМОГА

✅З початку евакуації з Афганістану українськими літаками вивезли більше 600 людей. По допомогу також зверталися іноземці.

✅Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій України в липні 2021 року склала 14 345 гривень. Це на 32 гривні більше порівняно з червнем (14 313 гривень).

✅Офіс генерального прокурора не встановив причинно-наслідковий зв'язок між недбалістю українського військового командування і загибеллю бійців АТО в ході Іловайської трагедії в 2014 році. Водночас розслідування цієї справи ще триває.

✅Відбулася зустріч президента Володимира Зеленського з президентом США Джозефом Байденом. Україна і США підписали угоду про стратегічну основу оборонного партнерства. Також сторони підписали меморандум про будівництво енергоблоку Хмельницької АЕС.

✅Обсяги будівництва житла в Україні в січні-липні 2021 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросли на 19,9%. При цьому в липні будівництво житла зросло на 39,3%.

✅НБУ за місяць поповнив резерви на 350 млн доларів.

✅Печерський районний суд Києва продовжив домашній арешт народного депутата Віктора Медведчука ще на 60 діб.

 Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.