Звички, які покращують здоров'я

Звички, які покращують здоров'я

Звичка формується протягом 21 дня, а якщо привчити себе до чогось корисного, то ви отримаєте неоціненну користь на майбутнє.

Позбутися шкідливих звичок недостатньо - їх ще потрібно замінити корисними. Фахівці з харчування дають рекомендації, які допоможуть зміцнити імунітет і відчувати себе енергійним і повним сил.

Звикайте їсти сидячи за столом

Так ви з'їсте менше, а їжа засвоїться краще, ніж якщо ви будете жувати бутерброд на ходу або лежачи перед телевізором, чи тримаючи тарілку на колінах у незручному положенні. Також дієтологи радять не їсти продукти із загальної пачки або банки, а класти собі порцію в окрему тарілку. Так, наприклад, ви з'їсте набагато більше горішків, якщо будете їсти з прямо з пачки, ніж якщо покладіть собі жменю на тарілочку.

Пити воду, замість "рідких калорій"

Деякі люди стверджують, що чисто фізично не можуть пити просту воду у великій кількості. Замість води вони п'ють соки, газовану воду, каву і чай. На думку фахівців, пиття води - це питання звички, яку можна виробити. Поставте на робочому столі пляшку з простою водою, але без кришечки. Робіть маленькі глотки кожні півгодини.

Ретельно пережовуйте їжу

Коли ви ретельно пережовуєте їжу, думаєте про її смак, дивіться на неї, відчуття насичення приходить набагато швидше, вітаміни і цінні речовини засвоюються краще. Це допомагає виробити усвідомлене ставлення до харчування.

Утилізуйте недоїдки

Якщо ви щось не доїли, негайно надішліть це у відро для сміття, інакше спокуса відправити зайвий шматочок в рот, навіть якщо почуття голоду вже немає, буде переслідувати вас. Заведіть звичку готувати на один раз і точно розраховувати кількість їжі, яку збираєтеся з'їсти.

Розпізнавайте помилкове почуття голоду

Перед тим як щось покласти в рот, заведіть звичку питати у себе «а чи дійсно я голодний, або мені просто нудно / сумно / тривожно?» Уявіть скоринку чорного хліба або зелене яблуко - якщо ви готові з'їсти їх, значить, голод, найімовірніше, справжнім. Якщо ні, знайдіть інший спосіб справитися з тривогою чи поганим настроєм.