"Звучить все дуже круто, але тільки звучить" - Роман Донік

"Звучить все дуже круто, але тільки звучить" - Роман Донік

В вузьких професійних колах, нова влада, в особі представників ОП відповідаючих за силовий блок, декларує кілька умов для підвищення та просування по кар'єрних шаблях вищих військових чинів.

Вік до 50 років (плюс мінус). Освіта в Українських військових вишах. Участь у бойових діях. Відсутність корупційних скандалів, та підозр/участі в розкраданні майна, палива, тощо. Ну, тобто всі майнові злочини або дотичність до них повинні бути відсутні.

 І тут два варіанти. Перший - нова влада хоче реально побороти корупцію та крадівництво в ЗСУ. Це було б дуже гарно. Було б.

Другий - нова влада не хоче підвищувати та плодити собі конкурентів. "Техас должны грабить техасцы". Як при Януковичі. Коли корупція стала організованою, та централізовано керуємою.

 Бо військовим ставити одні вимоги, а самім просувати людей за іншими, то якось не те щоб дивно, але якось не правильно. Так досить дивним виглядає призначення Ніколюка командувачем оперативного командування "Північ", яке лобіює хтось з ОП. Людина хоча і воювавша, але з густим шлейфом звинувачень з приводу кришування контрабанди в зоні АТО. Та ще вбивство "Ендрю" навіки зв'язане з фамілією Ніколюк. За чотири роки чоловіче уграв навчальній процес в Десні, повернув всі утяги та муштру РККА, людей які воюють з 14 року, відправляють з Десни за відмову голити бороди та "неподобающее и вызывающее поведение". Зате бордюри побілені. Та ще добрі люди кажуть, що лісопилочка працює на пизженому лісі не зупиняючись. Та "поляни" накриваються з саунами пару раз в неділю для київських гостей з РНБО, міністерства та командування СВ. Звісно що не за свої гроші. Звів штат дивізії до кількісті неповної бригади, де черга на навчання фахівцям на два-три місяці. Бо нема кому людей навчати в навчальному центрі. Про харчування в Десні, навіть не хочу згадувати. Повернулися ті хто при Танцюрі кормив НЦ. А ще 4 рочки як міг відпетлював від відрядження на війноньку. Мало хто з військових може похвалитися таким досягненням. З генералів в ОТУ, або в ШООС за 4 роки майже кожен був. Дехто по дві ротації. Але це не той випадок. "Мы свое отвоевали". А може навпаки, все логічно. В Чернігові ліси густіше, лісопилки потужніше. Ну то таке, там в Десні місце прокляте. А може все брешуть люди.

 Але справжньою перлиною нових призначень, стало призначення полковника Болголюбова (комбриг 72 ОМБр) заступником командувача оперативного командування. От де офіцерська спільнота в шоці. Кажуть що це призначення лобіював особисто Зеленський. Точніше це його особисте рішення. Наказ. Сподобався йому полковник під час першої поїздки на фронт на посаді верховного головнокомандувача. За виключенням Хомчака, та Оцерклевича (лехаебанныекраники) це перший військовий, який зробив Зеленському "ку".

 А перший патч бойової бригади вручений людині, яка всі 5 років до цього жила в світі де нема війни, це як перший секс. Запам'ятовується назавжди. От Зеленський і запам'ятав. Бо то є любофф. З першого патчу. І теж не важливо що нема відповідної освіти, та тягнеться шлейф розслідувань. За рік стане з протекцією Зеленського генералом.

А так да, все добре. Нові призначення будуть в основній масі радувати. А такі дрібниці просто спишемо на нехватку кадрів.

 Бо офіс президента поставив вимоги до офіцерів - Вік до 50 років (плюс мінус). Освіта в Українських військових вишах. Участь у бойових діях. Відсутність корупційних скандалів, та підозр/участі в розкраданні майна, палива, тощо. Ну, тобто всі майнові злочини або дотичність до них повинні бути відсутні.

Звучить все дуже круто. Але тільки звучить. Як і все інше шоуменів. На ділі воно все так, тільки трошечки не так.