"Результати правління путіна, як подарунок вірним підданим" - Олена Кудренко

"Результати правління путіна, як подарунок вірним підданим" - Олена Кудренко

1. На 2025 рік заплановано подальше зниження пенсій для російських пенсіонерів. В 2018 році доля витрат російського бюджету на пенсії до ВВП становила 8%, в 2023 році - 5,6%, на 2025 рік заплановано 5,2%. Для порівняння Німеччина має таку долю на пенсії 10,7%, Польща - 11%, Франція - 13%, Італія - 16%.

Але якщо знайдеш, що випити - може й не помітиш, маленький російський пенсіонере.

2. Бюджет Татарстану тепер щорічно буде недоотримувати 4 млрд рублів, бо їх забирає Ма-а-асква (через певні зміни до російської системи оподаткування).

Чи не Татарстан міг би одним з перших вийти зі складу недоімперії та залишати всі гроші собі?

3. "Декілька років тому російському президенту розповіли історію демографічного буму після революції в Ірані. З 1979 року кількість населення майже подвоїлася, бо радикально змінився вигляд країни. Від світської, прозахідної країни, де жінки вільно гуляли з непокритою головою, не залишилося й сліду...

Ця історія справила глибоке враження на путіна... З тих пір він захопився ідеєю провести аналогічні демографічні зміни на росії..." (Der Spiegel)

А я про що?

Ось дивіться, його хитає то в бік Заходу - не вийшло. То тепер в бік Сходу - може бути блідою його копією. Але натягнути паранджу на російських жінок він таки має всі шанси, на мою думку. Бо його ціль - втримати владу. А як виглядають твої раби - не настільки й важливо.

Ось ще пряма цитата путіна: "Правослівіє бліжє к ісламу, чєм к католіцизму".

4. Провал імпортозаміщення в російській авіагалузі. Аудит на авіабудівельних заводах показав, що попиту на 1000 російських літаків, які повинні були бути випущені до 2030 року - немає. Авіакомпаніям стільки літаків не потрібно. При цьому собівартість росте - Мс-21 коштуватиме 9 млрд рублів, "Аерофлот" може виділити лише 3,6 млрд, різницю має покрити російський бюджет. При цьому маса такого літака без іноземних компонентів збільшилася на 6 т.

... Ну, "она утонула". Тобто, "он упал" - пожме плечами путін. Не вперше ж.

5. "Вконтактє" увійшла в ТОП найбільш збиткових компаній, за 2023 рік вона отримала 34,3 млрд чистого збитку. Чисельність співробітників вже скоротилася більше ніж на 300 чоловік, причому якщо не хочеш піти "по-хорошему" - лякають воєнкоматом та звільненням за статтею.

А скільки ж нашої більшості ще хотіло їх підтримувати після початку війни 2014-го? Спонсорувати агресію проти нас, користуючись російською мережею?

6. В росії офіційно з'явилася палестинська автономія. Для палестинців почали будувати будинки, працевлаштовувати та оформлювати їх дітей в школах. Поки що почали з Чечні - але чеченці й в Ма-а-сквє як вдома. Тому дійсно - перспективи у росії як держави - непривабливі. Будуть тих росіян драти не тільки чеченці, а й палестинці згодом. Вірю в це.

7. На XI Міжнародному (якому?))) будівельному форумі зам.генерального директора "Газпром Інвест" запропонував: через демографічну яму мономіста, поселення, міста-супутники будуть вмирати. У нас немає ресурсів для того, щоб їх рятувати. Отже, треба поставити крапку, нехай вмирають.

А як їх рятували, доречі? І що такого сталося, що у них там демографічна криза? Куди ж всі поділися, га?

Ніхто не бачив? Може хіба у ЗСУ спитати?

8. В російському киселі з російського - тільки вода). Всі барвники, концентрати - все, здається, китайське.

Я зараз ризикую почути, що наші киселі теж насправді не наші. Але ж ми - Україна, скажіть, що це не так.

З днем народження ху...ла, сусіди. За що боролись.