"ФЕДРЕЗЕРВ США ЗНИЗИВ СТАВКУ ВІДРАЗУ НА -0,5% (50 Б.П.)" - Александр Гончаров

"ФЕДРЕЗЕРВ США ЗНИЗИВ СТАВКУ ВІДРАЗУ НА -0,5% (50 Б.П.)" - Александр Гончаров

Чи це позитивно? Мабуть, все-таки ТАК! Що потрібно знати про це? Ставку знизили вперше за останні 4,5 роки (!), тільки вдумайтеся в це. Чи варто зараз говорити про негатив? Отже.

1. ФРС США почала пом'якшення грошово-кредитної політики, а значить у перспективі на нас чекають цікаві рухи.

2. На прес-конференції глава ФРС Пауелл підтвердив, що ризики інфляції зменшилися, ринок праці зняв перегрів, економіка сильна - все те, що й хотів почути ринок.

3. Золото зростатиме.Біржова вартість золота на торгах досягла 2627,1 дол США за тройську унцію. Це новий абсолютний рекорд!

4. Довгостроково початок циклу зниження ставок = сильний позитив для ризикових ринків, до яких насамперед належить крипта. Тому що чим нижче ставка = дешевші гроші = більше вільного кешу для інвестицій. Альта зараз злітає на 9%-14%. Але не дивуйтеся, якщо найближчими днями під шумок почнуть зливати ринок - зрештою, ми росли на високій ставці, і дуже здивуюся, якщо на початку її зниження не почнуть продавати. До речі, у моменті Біткоїн відреагував «вертольотом» на +-2% - маніпуляції з ліквідністю. Щодо фондового ринку (індекс S&P500) ситуація аналогічна.

5. У прогнозі члени ФРС США тепер очікують на пом'якшення г.к.п. ще на 100 б.п. до кінця 2024 року. Так що це передбачає ще два скорочення на двох засіданнях, що залишилися цього року.

Що ж, рух на ринках вже пішов, і поки не метушимось.